Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Monroe (ne) odlazi iz Pistonsa?

Nakon početnog optimizma oko dovođenja Josha Smitha pretprošlog ljeta, Detroit Pistonsi su se doveli u vrlo nezgodnu poziciju prekrcavši se visokim igračima čije se vještine vrlo loše nadopunjuju. Ne zna se što je gore, igra ili rezultati. Andre Drummond se ne razvija kako su se u Detroitu nadali, Smith se nije uspio riješiti starih loših navika, a najveća žrtva cijele priče je Greg Monroe. Radi se o napadački vrlo dobrom igraču ako se koristi u pravom sustavu (šutevi s poludistance i igra jedan na jedan licem prema košu), no kako reket Pistonsa stalno pune Drummond i Smith, Monroe nema načina kako bi se nametnuo. Da stvari budu gore, nije osobit obrambeni igrač – prilično je spor i vrlo je slab bloker za igrača visokog 210 cm. Kako Smith ima vrlo nezgodan (čitaj: preskup i predug) ugovor za zamjenu, a Drummond je klupski projekt i sigurno ne ide nigdje, bilo bi logično za Pistonse da mijenjaju Monroea dok još ima određenu vrijednost u ligi.

Bez obzira na sve to, čini se da se Monroeu trenutno ne žuri previše iz grada automobila. Njegov agent David Falk rekao je za USA Today: „Kad je potpisao kvalificirajuću ponudu, obećao je Stanu Van Gundyju da će davati sve od sebe i igrati što bolje, biti otvoren za sve mogućnosti pa ćemo na kraju sezone sjesti i razgovarati o svemu. To nam je bio plan u srpnju, to nam je plan sada i to će vjerojatno ostati naš plan i dalje.“

Sve je to lijepo, no s druge strane Monroe ne može doći do izražaja sve dok je u Detroitu situacija takva kakva jest. Naravno, ni Pistonsi se ne žele tek tako riješiti perspektivnog mladog igrača, tako da su njihovi nerealni zahtjevi postali poznati svim momčadima lige. Za igrača koji će na ljeto biti bez ugovora i koji po svim naznakama sigurno odlazi, Pistonsi su od Atlante tražili Jeffa Teaguea i Kylea Korvera u paketu, a navodno svakako žele izbor prve runde bez obzira na uključene igrače i ograničenja (zaštitu) koja bi taj pick imao.

S obzirom da Pistonsi traže previše, a drugi nude premalo, Monroeu je vjerojatno najpametnije odigrati sezonu do kraja i onda sam odabrati klub i situaciju koja njemu i njegovoj igri najbolje odgovara. Van Gundyju vjerojatno ne preostaje ništa drugo nego čekati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE