Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 34

15/01/1996 – Washington Bullets-Chicago Bulls

Samo dva dana nakon škole košarke protiv Philadelphia 76ersa, Bullsi su otišli na drugo uzastopno gostovanje, u glavni grad SAD-a, Washington. Tada mlada momčad Bulletsa bila je itekako perspektivna družina, iako nisu uhvatili doigravanje (omjer 39-43). Ozljeda mladog Chrisa Webbera (odigrao samo 15 utakmica u sezoni 95/96) sigurno nije pomogla. Kada se C-Webb dogodine vratio, ”Fab Five” kombinacija Chris Webber-Juwan Howard je bila nešto posebno. U sezoni 96/97 su ušli u doigravanje, ali su ih pomeli baš Chicago Bullsi i raspoloženi Jordan.

Bulletsi su u trenutku susreta protiv Bullsa bili na omjeru 18-18 i budućim NBA prvacima su pružili odličan otpor. Utakmicu karijere je odigrao brat poznatog Marka Pricea, razigravač Brent Price koji je ubacio 30 poena, uz 13 dodavanja (trice 6/6). Međutim, Jordan je još jednom uzeo svjetla pozornice.

Od ostatka ekipe, još treba naglasiti rookieja Rasheeda Wallacea i centra Gheorghea Muresana koji je bio visok 231 centimetar.

Par odličnih zakucavanja Pippena i Jordana. 

Jordan je već u prvoj četvrtini, u mini-duelu s Priceom, zabio 19 poena. Bullsi su bez problema držali solidno vodstvo sve do kraja poluvremena (64:58). Obrana se nije igrala ni na jednoj strani, a Jordan je zabio 25 poena (Pippen je još nadodao 17, dok je Kerr zabio 10 poena dalekometnim šutevima). Treća četvrtina je u ovom susretu bila najlošija za Bullse, što je bila prava rijetkost za ovu momčad.

Divljački ulazak u drugo poluvrijeme donio je Bulletsima vodstvo 89:87 na ulasku u zadnji period. Međutim, Bullsi nisu dopustili iznenađenje; u zadnjih 12 minuta su ubili Bulletse odličnom obranom; Jordan je letio, poigravao se s Priceom i susret završio s 46 poena (16/31 šut). Bullsi su na kraju pobijedili 116:109 u susretu gdje su obranu na nivou igrali samo u posljednjoj četvrtini. Jordanu je ovo bila druga uzastopna utakmica s 40+ poena, Sixersima je ubacio samo dva dana prije ubacio 48 poena.

Poigravanje s Priceom.

Jordan i Pippen su kombinirano zabili 73 poena, Kerr se uključio s 15 poena i par važnih šuteva u zadnjoj četvrtini, Rodman je uhvatio 15 skokova (7 u napadu), a Bullsi su goste nadskakali s nevjerojatnih 46-23, uduplali su broj skokova gostiju. Taj podatak je čudo kada pogledamo visoke igrače Bulletsa (Muresan, Wallace i Howard).

STATISTIKA:

VIDEO:

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE