Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kristaps Porzingis i Karl Anthony-Towns treći put zaredom najbolji novaci mjeseca

Kristaps Porzingis iz New York Knicksa i Karl Anthony-Towns iz Minnesota Timberwolvesa treći mjesec zaredom su dobili nagrade za najbolje rookie igrače mjeseca u NBA ligi.

Porzingis je u siječnju, u 16 odigranih utakmica, prosječno zabijao 15 poena i hvatao 7 skokova. Šuterske brojke su za rookie igrača bile na visokom nivou (43/38/81) što pokazuje i postotak za tri poena gdje je Porzingis bio najbolji u cijeloj draft klasi Istoka. Zabio je najmanje 12 poena u 13 uzastopnih utakmica, a ostvario je četiri double-double učinka s poenima i skokovima.

Towns nastavlja svoju ”rookie of the year” sezonu; u prvom mjesecu nove godine, u 16 odigranih utakmica, je zabijao 17 poena, uz 11 skokova te je naravno bio jedini rookie igrač s double-double prosjekom. Šutirao je odličnih 54 posto iz igre i još boljih 87 posto s linije slobodnih bacanja. Od zadnjih sedam utakmica mjeseca, u čak šest je imao double-double učinak. Najbolju utakmicu je odigrao u porazu protiv Mavericksa kada je zabio 27 poena, uhvatio 17 skokova i podijelio 6 blokada postavši jedini NBA igrač s takvim brojkama ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE