Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vince Carter ne razmišlja o mirovini

Po mnogima najbolji dunker svih vremena Vince Carter trenutno igra svoju 18. sezonu u NBA ligi te na pitanje novinara o nastavku košarkaške karijere, iako je nedavno napunio 39. godina (26. siječanj), popularni Vinsanity izjavio je: „Naravno da želim nastaviti igrati. Nisam nikada spomenuo mirovnu. Nemojte shvatiti pogrešno. Zahvalan sam za sve ono što sam učinio, ali želim nastaviti. Trenutno idem sezonu po sezonu, pa ćemo vidjeti. Nije mi u cilju da vremenski ograničavam svoju karijeru. Bilo bi lijepo odigrati 20 sezona, što da ne?“.

Vince od dolaska u Grizzliese ima veliku ulogu u svlačionici na što trener Dave Joerger kaže: „Gledati Vincea u ovoj formi u ovim zavidnim godinama zaista je strašno. Posljednje dvije utakmice bio je fantastičan i momci su bili oduševljeni. Veoma je svestran igrač, jednostavno morate računati na njega. “

Inače protiv Knicksa Carter je ubacio 9 poena za 23 minute, dok je u pobjedi nad Pelicansima za 19 minuta zbacio 13 poena uz šut 3/4 za tri poena.

„Dosta pomaže mlađim od sebe, njegov visoki košarkaški IQ dosta doprinosi čitavom timu.“, zaključio je Joerger.

Vince je trenutačno najmlađi od četvorice aktivnih igrača koji broje 39. godina na leđima. Preostala trojica su Andre Miller (39 godina i 323 dana), Tim Duncan (39 godina i 286 dana) i Kevin Garnett (39 godina i 262 dana).

Latest Posts

NE PROPUSTITE