Sunday, May 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony: Prolazimo kroz teško razdoblje

Carmelo Anthony će vjerojatno propustiti playoff već treću sezonu zaredom dok njegovi dobri prijatelji, LeBron James, Chris Paul i Dwyane Wade, nastavljaju sezonu u konkurentnim ekipama. Knicksi su trenutno na omjeru 23-36 i izgubili su osam od posljednjih deset utakmica. Trenutno zauzimaju trinaesto mjesto Istoka i šanse da ekipa izbori doigravanje su minimalne.

Ne mislim da je zavist prava riječ,” rekao je Anthony u jednom razgovoru u petak. “Vidim ih kao svoje vršnjake i zapitam se što zapravo radim loše. Mislim da bih trebao biti na istom nivou jer se sjećam vremena kada su i oni mene gledali na taj način.”

Osvrnuo se na protekli period sa svoje točke gledišta:

Trenutno prolazim kroz teško razdoblje i pokušavam pronaći izlaz iz ove situacije.”

Šanse da Anthony odustane od svoje no-trade klauzule idućeg ljeta su veće nego ikada jer je i sam priznao da je više ‘pod lupom’ nego drugi All-Star igrači.

Jednostavno prihvaćam stvari takvima kakve jesu,” izjavio je. “Uhvatio sam se u koštac s time prije mnogo vremena i to će tako ostati.”

Njegove izjave su još uvijek dosta neprecizne, ali se jasno može zaključiti da želi izlaz iz trenutnog stanja.

Prethodna sedmica nije bila dobra za Carmela – nakon još jednog poraza, ušao je u raspravu s jednim navijačem (navijač je konstantno dobacivao, a Anthony ga je uputio da traži povrat novca od vlasnika Knicksa James Dolana koji se nalazio u neposrednog blizini) a kasnije se ispričao putem Twitter naloga franšize. U medije je stigla informacija da je taj potez Anthonyja naređen direktno od strane Dolana. Trzavica u klubu ne nedostaje, a one svakako odjeknu dosta glasnije kada je u pitanju prva zvijezda ekipe. Na takve navode se osvrnuo i analitičar ESPN-a Jalen Rose:

Da sam na mjestu James Dolana, ne bih ga htio u svom timu. Upravo sam platio Phil Jacksonu 65 milijuna dolara da stvori roster koji će biti natjecateljski konkurentan u Istočnoj konferenciji. Od toga je 25 milijuna otpalo na Derek Fishera koji je nedavno otpušten, 125 milijuna na Anthonyja za koga sam morao žrtvovati mnogo zaloga za budućnost samo da bi se trade dogodio! Uopće ne bih tolerirao da se jedan igrač ponaša tako u mom prisustvu, mojoj dvorani, na mojoj utakmici, te da za isto vrijeme roster koji ja plaćam izgubi petnaest od posljednjih osamnaest utakmica.

Vidno uzrujan, energično je nastavio:

Da sam vlasnik, to bi me uputilo da ‘sve piše na zidu’, da će Carmelo odbaciti svoju no-trade klauzulu i da će ga Knicksi tradeovati ovog ljeta.”

Pred Knicksima je buran period i front office na čelu s Jacksonom mora donijeti neke vrlo bitne odluke. Biti će potrebno poduzeti određen rizik i probati donijeti pozitivne rezultate jako brzo, jer New York kao big market sredina i navijači koji dolaze s tim ne žele više čekati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE