Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ainge: Nisam želio razmijeniti Garnetta i Piercea

Danas su se košarkaški bogovi osmjehnuli Netsima. Ova ekipa će blistati i biti će jako teško igrati protiv nje,” izjavio je ruski milijarder i vlasnik ekipe Brooklyn Netsa Mikhail Prokhorov onog trenutka kada je postalo službeno da su u razmjeni s Boston Celticsima “upecali” dva All-Star igrača, Kevina Garnetta i Paula Piercea.

U smjeru Brooklyna još su otputovali Jason Terry i D.J. White, dok je Boston dobio Geralda Wallacea, Krisa Humphriesa, MarShona Brooksa, Keitha Bogansa i mnoštvo izbora na draftu, sve redom prve runde.

Od tog tradea, jednog od najšokantnijih u 21. stoljeću, prošle su tri godine, a malo tko je mogao predvidjeti u kakvom će stanju te dvije momčadi biti u ne tako dalekoj budućnosti, u tekućoj 2016. godini. Boston je uspješno izašao iz rebuildinga te suvereno kroči prema doigravanju, držeći četvrtu poziciju Istoka s omjerom 43-30, dok su Netsi pretposljednji s 21-51.

Danny Ainge, dvostruki osvajač NBA prstena s ekipom Celticsa i njihov trenutni generalni menadžer, izjavio je kako je u to vrijeme u svojoj ekipi htio zadržati veteranski dvojac Pierce-Garnett. “Stvarno nisam pokušavao razmijeniti Kevina i Paula“, izjavio je Ainge u prošlotjednom intervju za SI.com te nadodao: “Nismo razmišljali o njihovoj razmjeni sve do drafta u lipnju 2013., kada je praktički u zadnji trenutak došla ponuda iz Brooklyna. Morali smo odlučiti, s jedne strane je teško kada u ekipi imaš skupinu veterana i jako mladih igrača, no s druge strane, htjeli smo da ta skupina mladića uči od KG-a i Paula. Mnogo dobrih stvari mogle su se dogoditi u bilo kojem od tih slučajeva.”

Obje ekipe su se od tada iz temelja promijenile, a interesantna je i činjenica da se niti jedan od 9 igrača koji su sudjelovali u razmjeni do danas nije zadržao u jednom od ta dva kluba. Garnett se vratio u Minnesotu biti mentor mladim uzdanicama Timberwolvesa, Pierce i Terry vrebaju s klupe za Clipperse, odnosno Rocketse, dok ostali pokušavaju oživjeti karijeru igrajući po raznim ligama unutar i izvan Sjeverne Amerike.

Mišljenja smo da je Ainge odradio dobar posao te da Celticse očekuje blistava budućnost. Mladu ekipu, predvođenu Isaiahom Thomasom, vrlo vjerojatno očekuje i  top 5 izbor prve runde ovogodišnjeg drafta koji će dobiti na račun vrlo lošeg plasmana Netsa, dok će ekipa iz Brooklyna, za koju zadnje vrijeme sjajne partije pruža Bojan Bogdanović, ipak još neko vrijeme sačekati na bolje dane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE