Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwight Howard usavršava novi napadački segment

Već godinama je najveći problem Dwighta Howarda bio taj što je zahtijevao loptu u „staromodnoj“ post igri, dok je u stvarnosti puno opasniji u pokretu. Nebitno je li to iz pick&rolla, u tranziciji ili samo utrčavanje pod koš, brojke iz takve igre su mu uvijek bile puno bolje nego u post igri. Iako ga više ne dupliraju u postu kao prije, on je još uvijek učinkovit scorer pod košem.

Ali, izgleda da je sada spreman odmaknuti se od koša i post igre i šutirati s poludistance. U nedavnom intervjuu je rekao kako se sve svodi na poboljšavanje svoje igre. Rekao je kako trener, Mike Budenholzer vjeruje u njegov šut te kako to nije problem. Rekao je kako je u prošlosti počinjao šutirati, ali je brzo prestajao te kako više ne smije dopustiti da promašeni šutevi utječu na njegovu igru.

Sve je do mentaliteta“, nastavio je Howard rekavši kako je u mlađim godinama šutirao te šuteve iz šale te kako to ni drugi ljudi nisu uzimali za ozbiljno pa čak i ako bi zabio. Zaključio je rekavši da će ljudi, ako vide da on taj dio igre shvaća ozbiljno, na to naviknuti i kako je to nešto što od njega nismo nikada vidjeli, pogotovo otkako je u NBA-u.

Howard je uvijek htio da igranje košarke najprije bude zabavno, što nije odgovaralo nekim njegovim bivšim suigračima. Ozbiljnije shvaćanje igre i prilagodba smjeru u kojem trenutno ide NBA, bi u Atlanti bili jako cijenjeni, a i potrebni. Tek 2% njegovih šuteva su bili dalje od 3 metra od koša, što je potpuni kontrast od Ala Horforda, koji je bio prijetnja i na šutu za tri. Howard to nikada neće biti, ali mjesta za napredak itekako ima.

Ono što njemu ide na ruku, jest to što će ga sve ekipe puštati da šutira s poludistance dok ne dokaže da taj šut može zabiti. Sigurno neće dobiti tretman koji dobiva Pau Gasol ili Horford. Izgleda da je trener Budenholzer „opametio“ Howarda i možda ćemo ove sezone gledati neku bližu verziju Howarda koju smo oduvijek htjeli vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE