Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Williams u Bullsima!

Bullsi su napravili razmjenu! S Bucksima su dogovorili 1 za 1 razmjenu u kojoj će u Milwaukee poslati Tonyja Snella, a zauzvrat dobiti Michaela Cartera-Williamsa. Razmjena će biti službena u ponedjeljak.

Jako zanimljiv tajming, pošto su ove dvije ekipe međusobno igrale u subotu navečer u utakmici koju su ljudi u Chicagu odlučili ignorirati zbog drugih sportskih događanja. Iako su se susreli, ni MCW ni Snell nisu igrali.

Obojica imaju jako sličan status u ligi, izabrani na draftu 2013 i ovog ljeta će postati ograničeni free agenti. Iako je Carter-Williams osvojio nagradu rookie of the year 2013/14., oba igrača su čisto razočaranje te bi ovo trebala biti promjena scenarija koja će ih možda probuditi.

Sve se svodi na to koliko oni ekipama pašu, i koliko ih trebaju. Za Buckse, ovo je još jedan, pomalo očajan, pokušaj da popunu prazninu koju ostavlja ozlijeđeni Khris Middleton. Ovog mjeseca su već pokušali takvo nešto kada su doveli Michela Beasleya. Za Snella, ovo bi barem trebalo značiti više minuta nego u Bullsima, koji su sada draftali i Denzela Valentinea.

Bullsi su lijepo iskoristili očaj Bucksa i dobili još jednog igrača u rotaciji. MCW se potpuno slaže s Bullsima – u manama. Najviše u nemogućnosti pogađanja šuta za tri. Kroz karijeru je zabijao samo 25,5% trica i u prosjeku ima malo više od dvije pokušane po utakmici. Ali, ima i dobrih strana. Dobar je u obrani i dobar je rebounder – za beka. U predsezoni smo vidjeli da Bullsi trebaju još jednog playmakera i generalno se trebaju poboljšati u obrani. Carter-Williams im može poslužiti kao zamjena za Rajona Ronda, ali može igrati i na poziciji bek šutera.

Što se tiče Snella, on je rijedak primjer potpunog neuspjeha Bullsa na draftu. Osim toga što on Bullsima nije pridonio skoro ništa, i što možda dva ili tri put godišnje ubaci 4 trice u utakmici pa Stacey King viče kako će ga dodatno samopouzdanje  podići u početnu petorku, Snell se nikad nije pokazao kao pravi NBA igrač. Često smo mogli čitati kako je njegov problem na psihičkoj razini. Uz to, fali tu i talenta, fizičke snage i sposobnosti da pogodi bilo koji šut osim potpuno otvorene trice i zakucavanja.

Također je Snell bio suočen s puno igrača u rosteru na njegovoj poziciji. Doug McDermott je primarna rezerva, dok bi Valentine postao zamjena na poziciji bek šutera s boljom playmaking vještinom, nešto u čemu je i MCW bolji od Snella Tako da je za Bullse bio plus dobiti bilo što u zamjenu za Snella, iako je MCW gori šuter od Snella.

Latest Posts

NE PROPUSTITE