Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 5. tjedan

Peti tjedan NBA je pred nama i slijede, po mom skromnom mišljenju, najbolji izbori za vaše rostere koji će vam pomoći popuniti pozicije koje vam možda nedostaju. Neki su se vratili, neki ozlijedili i otvorili prostor suigračima, a ti suigrači su prilike dobro iskoristili.

BEKOVI:

Jonathan Gibson (Dallas Mavericks) – Tko? Da, Gibson, nepoznati igrač do prije par dana, dobio je priliku nakon što su izostali Deron Williams i J.J. Barea, a i Seth Curry se žalio na bol u ramenu, iako zasad ne postoji naznaka da će propustiti ijednu utakmicu. U prvoj ligaškoj utakmici je zabio 11 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, ali prava eksplozija se dogodila dan kasnije, kada je ubacio 26 poena uz 5 trica i imao 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Uz to je imao i 10 izgubljenih lopti u ta 2 susreta, ali mu se to jednostavno ne smije uzeti za zlo. S obzriom da Baree nema barem sljedećih 6 tjedana, Gibson će sigurno imati prilika za pokazati svoj potencijal.

Nik Stauskas (Philadelphia 76ers) – statistički gledano, počeo je loše sezonu, ali ima 6 utakmica s dvoznamenkastim brojem poena zaredom, od kojih je posljednja bila i season-high, 21 poen uz 5 trica (šut iz igre 8/9), uz 2 skoka i 1 blokadu. Ostale statistike su mu nepostojeće, ali su mu postoci šuta iz igre i slobodnih bacanja na visokoj razini te ne gubi puno lopti. Dobro kratkoročno riješenje za poziciju beka šutera dok se ne ohladi.

Patrick Beverly (Houston Rockets) – Odigrao je tek dvije utakmice ove sezone i u njima nije postigao nikakav zapaženiji učinak, ali ću mu sada dati kredit na temelju prijašnjih fantasy uspjeha. Iako James Harden potpuno dominira i njegova uloga playmakera je izraženija nego ikad, Beverly opet ima šansu pomoći svojoj fantasy ekipi – neće sigurno šutirati puno lopti, što znači da neće ni zabijati, ali je odličan za beka u svim ostalim kategorijama, 4.5 asistencija te po 1.5 blokada i ukradenih lopti dosad po susretu. Ukoliko vam treba bek, riskirajte s Beverlyijem, nema se što izgubiti.

KRILA:

Dion Waiters (Miami Heat) – Iako ga muči ozljeda prepona, Waiters ima dobru statistiku u zadnje 4 utakmice – 19.3 poena, 3.5 skokova, 4.3 asistencije te 1.3 ukradenih lopti i blokada. Igra 33 minute u prosjeku, ali postoji opasnost od udara na njegovu efikasnost jednom kada se na terene vrati Justise Winslow. Iako su to vrhunske brojke, Waiters je oduvijek oscilirao u svojim prestavama, a sada ima još i tu ozljedu koja još više povećava rizik – tipičan high risk – high reward igrač, a trenutno je nagrada veća od rizika.

Terrence Jones (New Orleans Pelicans) – Nakon što je odigrao 3 vrhunske utakmice (15-10-2, 26-9-1, 15-7-4, poeni, skokovi i blokade tim redom uz 4 zabijene trice u tom rasponu), odigrao je jednu slabu (samo 7 poena i 4 skoka protiv Hornetsa). Realno, to je bilo i za očekivati te je preporučljivo još malo sačekati i dati mu još par šansi, jer će velike brojke opet doći, iako je pitanje kada.

James Johnson (Miami Heat) – Slično kao i kod Waitersa, redovite oscilacije, ali je minutaža tu s Winslowom izvan terena. Kada kažem oscilira, većinom mislim na njegovu napadačku igru i broj postignutih poena, dok je tricu zabio u zadnjih 8 utakmica, a kategorija skokova, ukradenih lopti i blokada je uvijek lijepo popunjena. Ne gubi puno lopti i nema puno promašaja, stoga ga vrijedi uzeti ako imate nekoga koga se baš želite riješiti.

CENTRI:

Alan Williams (Phoenix Suns) – Tyson Chandler još uvijek izbiva zbog privatnih problema, što je otvorilo Williamsu prostor za 15-15 utakmicu te 12-11 uz 4 blokade te je imao po 2 ukradene lopte u obje utakmice. Povratkom Chandlera postoji šansa da izgubi sve minute, ali nakon ovakvih predstava teško je zamisliti da će se to tako lako dogoditi. Ako imate nekog na poziciji visokog krila tko vam je teret, slabi ste u skokovima ili neki treći razlog, Williams bi mogao biti trenutačno riješenje, ali je pitanje dokad će to trajati.

Frank Kaminsky (Charlotte Hornets) – Cody Zeller je ozlijeđen, Roy Hibbert još uvijek nije 100% spreman i tu uskače Kaminsky. Minute su tu, puno njih, 36 u zadnjoj utakmici, produkcija također. U zadnje tri utakmice je imao dvije odlične i jednu lošu – 20-4-5 i 15-5-2 uz 6 trica sveukupno, ali je također odgrao takozvani „dud“, samo 4 poena, 6 skokova, 4 asistencije, ali i 3 ukradene lopte. Očekujem da će Kaminsky igrati sve minute koje može dobiti, a i dalje je dobar pick, iako mu postotak šuta iz igre nije zadovoljavajuć te uopće ne blokira šuteve.

Latest Posts

NE PROPUSTITE