Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi i Netsi dogovorili razmjenu

Toronto Raptorsi su da bi imali bar malo fleksibilan salary cap morali napraviti razmjenu te su poslali DeMarrea Carrolla u Brooklyn Netse.

Netsi su zbog otvorenog prostora u salary capu pristali prihvatiti još dvije godine, 30 milijuna dolara ugovora Carrolla, a zauzvrat su još dobili zaštićeni (1-14 izbora) pick prve runde za 2018. godinu i jedan pick druge runde. U smjeru Toronta ide potencijalni hrvatski reprezentativac, Justin Hamilton koji ima ugovor od 3 milijuna dolara za ovu sezonu.

Razmjena neće biti službena sve dok Wizardsi službeno ne potpišu Otta Portera jer trenutno Netsi nemaju dovoljno prostora da prihvate Carrollov ugovor. Porter trenutno obavlja fizičke i zdravstvene testove što će Wizardsi maksimalno odužiti i tako držati salary cap Netsa zatvoren jer su oni Porteru ponudili max ugovor.

Ovim potezom Masai Ujiri, GM Raptorsa je priznao veliku grešku kada je u ljeto 2015. dao 60 milijuna dolara na četiri godine za Carrolla koja ga je sada koštala situacije da nema startera na poziciji niskog krila uz to što je još morao dati izbor prve runde.

Carrollu će ovo biti prilika da ponovno pronađe formu iz Hawksa jer će gotovo sigurno imati startnu poziciju na niskom krilu, a Netsi gaje identičnu igru kao što je on navikao u Atlanti jer je tamo Kenny Atkinson bio pomoćni trener i dobro je upoznat s mogućnostima DeMarrea. Prošlu sezonu Carroll je odigrao jako loše, za 27 minuta na terenu je u prosjeku zabijao 9 poena uz 40% šut iz igre i svega 34% za tri poena. Usporedbe radi, u dresu Hawksa je bio na prosjeku od 11-12 poena i 47-48% šuta iz igre uz 36 i 39% za tri poena.

Brooklynu je ovu drugi “loš” ugovor što su prihvatili ovo ljeto nakon Timofeya Mozgova iz Lakersa s kim je u paketu došao D’Angelo Russell.

Latest Posts

NE PROPUSTITE