Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe: Želim da me u kuću slavnih uvedu Jackson ili Jordan

Kobe Bryant je još četiri godine daleko od ispunjavanja uvjeta, ali gotovo sigurni budući “stanovnik” kuće slavnih već ima dva čovjeka na umu za svoje predstavljanje.

Peterostruki NBA prvak s Los Angeles Lakersima je izjavio kako bi želio Phila Jacksona ili Michaela Jordana na pozornici s njim u Naismith Memorial košarkaškoj kući slavnih u Springfieldu u državi Massachusetts.

“Oni su mi bili najveći mentori, ne samo u mojoj karijeri sportaša nego i kao osobe”, rekao je Bryant u intervjuu za Complex. “A što bih još mogao reći, tu je puno zahvalnosti, jer sam imao pomoć u borbi na svom putu.”

Jackson je osvojio pet naslova s ​​Bryantom tijekom 11 sezona kao glavni trener Lakersa, dodajući šest naslova koje je osvojio s Jordanom i Chicago Bullsima. Nakon što je napustio Lakerse, Jackson je obnašao funkciju predsjednika New York Knicksa tijekom tri godine.

Bryantova karijera bila je neprestano uspoređivana s Jordanovom, a njih dvojica se spominju kao jedni od najboljih igrača u povijesti NBA. Jordan je u kolovozu rekao da je za njega Bryant iznad zvijezde Cleveland Cavaliersa LeBrona Jamesa, rekavši kako “pet prstena nadmašuje tri”.

Bryant, osamnaestorostruki All-Star je u mirovinu otišao nakon sezone 2015./2016. Njegova oba dresa koja je nosio u karijeri, brojeve 8 i 24, će dignuti pod svodove dvorane Staples Centra na poluvremenu utakmice Los Angeles Lakersa protiv aktualnih prvaka lige Golden State Warriorsa, koja je na rasporedu 18. prosinca.

Latest Posts

NE PROPUSTITE