Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Double double Šarića u porazu Sixersa, Harden odveo Rocketse do pobjede protiv Lebrona i Cavsa

U noći sa četvrtka na petak na NBA parketima odigrano je pet utakmica. Houston je na krilima Jamesa “Bradonje” Hardena pobijedio Cleveland, te tako gurnuo Cavse u još veći ponor, dok je Sacramento u dramatičnoj završnici došao do pobjede protiv Philadelphije našeg Darija Šarića.

Sacramento Kings – Philadelphia 76ers 109:108

U pravoj drami Kingsi su bili bolji od Philadelphije. Sve je izgledalo kao da je na vidiku sljedeća pobjeda za Sixerse, iako se Ben Simmons borio s osobnim greškama prve tri četvrtine. No zadnjih dvanaest minuta je australski rookie odigrao dobro. Na minutu i pol prije kraja utakmice prednost Sixersa je iznosila šest poena. Potom je uslijedila serija Kingsa, a pobjedu im je osigurao rookie De’Aaron Fox košem 14 sekundi prije kraja utakmice.

Sacramento su predvodili Zach Randolph sa 20 poena i 7 skokova i Justin Jackson sa 19 poena i 2 asistencije. Robert Covington je bio najefikasniji kod Sixersa  sa 24 poena i 7 skokova uz odličan šut za tri poena, Joel Embiid je dodao 22 poena i 15 skokova, a Ben Simmons je imao 18 poena i 6 skokova. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je ostvario double double učinak sa 13 poena i 10 skokova.

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 117:113

Još jedna fantastično odigrana utakmica Jamesa Hardena je osigurala pobjedu Houston Rocketsima. Bradonja je opet bio nezaustavljiv i ubilježio je triple double učinak. Lebron James je opet pokušavao, no Cavsi su trenutno u lošoj formi i u krizi, te im on sam jednostavno ne može pomoći.

Utakmica je bila gotovo čitavo vrijeme u egalu, a Rocketsi su desetak minuta prije kraja serijom 9-0 pokušali završiti utamicu u svoju korist. No Lebron nije dao da utakmica završi te Cavsi ponajviše zahvaljujući njemu rade seriju 13-1 te stižu na samo jedan poen razlike 90 sekundi prije kraja. Nakon toga Clint Capela radi poteze koji riješavaju utakmicu u korist ekipe iz Teksasa, prvo hvata Hardenov alley up, a nakon toga i skok u napadu i sa četiri vezana poena osigurava četiri poena prednosti Houstonu na deset sekundi prije kraja, što Cavsi nisu uspjeli sutići te je Houston ostvario novu pobjedu.

Ovo je Cavsima već šesti poraz u posljednjih osam utakmica, što vrlo dobro govori da će Cavsi nešto morati mijenjati, posebno u obrambenom segmentu igre, budući da primaju visok broj koševa. Također je vidljivo da Lebron ne može sam, da mu se ostali suigrači moraju pridružiti ako žele ostvariti rezultate kakvi se od njih i očekuju.

Bradonja je na kraju ubacio 35 poena uz 11 skokova i 13 asistencija, a Eric Gordon je opet bio odličan s 20 poena. Bolji od ostalih su bili i Capela s 19 poena uz 13 skokova te Trevor Ariza s 17 poena i četiri skoka. U redovima Cavsa najbolji po običaju James s 33 poena, četiri skoka te sedam asistencija te Kevin Love s 17 poena, šest skokova te četiri asistencije, a vrlo dobru partiju s klupe je pružio Jeff Green s 27 poena te pet skokova. Ante Žižić nije ulazio u igru.

Svi rezultati:

Sacramento Kings – Philadelphia 76ers 109:108

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 117:113

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 102:94

Washington Wizards – Los Angeles Lakers 111:95

Toronto Raptors – New Orleans Pelicans 122:118

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE