Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics: LeBron James protiv sustava

Nakon zapada poznata su nam i dva finalista istoka. Možda malo iznenađujuće, ali gledat ćemo reprizu prošlosezonskog finala Istočne konferencije. Cleveland Cavaliersi ulaze u ovu seriju vrlo optimistično nakon što su u polufinalu razbili Raptorse. Celticsi isto tako imaju velika očekivanja jer izgubiti samo jednu utakmicu od Sixers bez dva najbolja igrača, nije mala stvar. Kao i na zapadu, ovo će biti vrlo zanimljivo finale. Naravno, bit će zanimljivo ukoliko netko u momčadi Cavsa odluči pomoči Jamesu, a ako to ne bude bio slučaj gledat ćemo LeBrona James protiv sustava Brada Stevens, a ja se osobno ne bih kladio protiv genijalnosti trenera Celticsa

Momčad

Kao i u svim prijašnjim analizama usporedit ću prvo snage obje momčadi. U Clevelandu tu je naravno LeBron James koji kao i uvijek u playoffu igra fenomenalno. Prati ga “drugi najbolji igrač” Cavsa Kevin Love koji igra sezonu za zaborav, ali možda ipak odluči koji poen i postići protiv Celticsa. Imamo i ubojit duo šutera J.R. Smitha i ništa manje lošijeg Korvera. Vrlo važni za ovu momčad su Thompson i Hill koji bi mogli donjeti nekakvu prevagu. S klupe će ulaziti Nance, Hood i možda Osman ako mu trener odluči dati priliku. S druge strane imamo momčad u naletu vođenu dvama mladim igračima Tatumom i Brownom. Iza njih je jedan veteran Al Horford koji igra kao da je deset godina mlađi. Naravno tu je i Rozier koji je odlično iskoristio nedostatak Irvinga. Naravno, ne smijem zaboraviti simpatičnog Irca Baynesa i Morrisa. Uz njih vrlo je bitno spomenuti najboljeg defanzivca Bostona, a to je naravno Marcus Smart. S klupe će ulaziti Larkin (ako se oporavi od ozljede), mladi Semi Ojeleye i Greg Monroe.

Gledajući ove dvije momčadi mnogi će reći da su Cavsi snažniji, da imaju veća imena. To je možda istina, ali trebamo pogledati u kakvoj su formi ti igrači. Osim Jamesa,  može li itko trenutno garantirati da će Love imati svaku utakmicu 20 poena ili da će Korver po susretu postizati pet – šest trica? To se nikako ne može predvidjeti. Siguran sam da će LeBron biti nezaustavljiv, ali netko će mu se morati pridružiti. Sustavnoj momčadi Celticsa nije potrebno da Brown i Tatum postižu više od 20 poena jer ako oni ne budu u šuterskoj formi drugi će zabijati za njih, i to se može garantirati, ali se to za Cavse ne može reći i zbog toga dajem prednost Bostonu kada je u pitanju cjelokupna momčad.

Treneri

Mislim da ne trebam uopće uspoređivati ova dva trenera. Brad Stevens je puno bolji trener od svojeg kolege na suprotnoj strani te njega smatram najvećom snagom Boston Celticsa.

Boston Celtics u 6

Ovo trenutno nije najpopularnija prognoza, ali čvrsto vjerujem u nju. Svaka čast Cavsima, ali njihova igra nema glave i repa. LeBron James ne može sve sam napraviti. Takva igra im je prolazila protiv Toronta. No, Toronto i Boston su dvije različite momčadi i siguran sam u to da se Kelti neće uplašiti kralja te da će napasti bez milosti sve mane koje imaju Cavsi, a oni ih imaju puno.

Uglavnom gledajući sve aspekte, ovo bi moglo biti zanimljivo finale te sam siguran da niti jedna utakmica neće biti lako dobijena i uz sve to očekujem odličnu i lijepu košarku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE