Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović nastavlja odličan niz, Šariću i Žižiću solidni nastupi

BOJAN BOGDANOVIĆ i ‘Pacersi’ ne prestaju oduševljavati igrama i rezultatima, a ujedno uporno ne žele prepustiti treće mjesto Istoka objektivno jačoj ‘Philadelphiji’. Noćas su ulovili zaostatak od 19 poena (54:73) i uspjeli pobijediti jaku ‘Oklahomu’ kojoj bi pobjeda također donijela treće mjesto, ali Zapadne konferencije, a nakon poraza su – peti. ‘Babo’ je ponovno bio odličan ubacivši gostima 23 poena, uz 4 skoka i 5 asistencija: https://www.youtube.com/watch?v=IKUh2aMrLHs. Iz igre je ukupno pucao 7/16 (trice 2/5), dok je bacanja gađao 7/11. Zbog još jednog Europljanina, Litavca Domantasa Sabonisa (26p-7s), nije bio prvi strijelac momčadi, dok je najefikasniji igrač utakmice bio bivši član ‘Pacersa’ Paul George (36p-6s-5a, trice 6/11). Russell Westbrook je ponovno dohvatio ‘triple-double’ (19p-14s-11a), već 131. u NBA karijeri.

Nastavak ubrzanog stjecanja NBA iskustva ANTE ŽIŽIĆ je imao na Floridi. Njegovi ‘Cavsi’ se u Orlandu nisu dobro proveli izgubivši sa 29 poena razlike, a Ante je za 30 minuta igre, kao član prve petorke, postigao 11 poena uz realizaciju 5/11 (bacanja 1/1), uhvatio 8 lopti i jednom asistirao. Collin Sexton je opet bio vodeći strijelac ‘Cavsa’, a Aaron Gordon (21p-6s) ‘Magica’, dok je najučinkovitiji igrač susreta bio Crnogorac Nikola Vučević (19p-11s).

DARIO ŠARIĆ i ‘Vukovi’ su, nakon velikih problema sa letom zbog snježne oluje, tražili plijen u Salt Lake Cityju, ali tamo su ‘gladni’ ostajali i puno moćniji sastavi od njih. ‘Laganih’ 20 razlike samo je potvrdilo da ‘Jazz’ trenutno igra puno kvalitetniju košarku od gostiju iz Minnesote. DARIO ŠARIĆ je sa 10 poena zaokružio noćašnji učinak dvocifrenih hrvatskih strijelaca, a šut iz igre mu je bio polovičan (4/8, trice 0/3, bacanja 2/2). U drugim statističkim rubrikama nije imao zapažen učinak, tek po jedan skok i asistenciju. Karl-Anthony Towns je još jednu večer bio najuspješniji strijelac ‘Vukova’ (26p-12s), a ‘Jazz’ je do pobjede predvodio Donovan Mitchell (24p-6a)

Susrete u kojima nije bilo igrača iz Hrvatske dobili su ‘Celticsi’, ‘Raptorsi’ i ‘Nuggetsi’, svi kod kuće. Najviše su se mučili ‘Nuggetsi’ koji su ‘Maverickse’ svladali sa svega ‘pola koša’ razlike u susretu u kojemu je Luki Dončiću (24p-11s-9a) nedostajala jedna, a Nikoli Jokiću (11p-14s-8a) dvije asistencije za ‘triple-double’. Prvi strijelac ove utakmice bio je Paul Millsap koji je ubacio 33 poena uz 8 skokova. Zakucavanje Dončića pet sekundi prije kraja za vodstvo ‘Mavsa’ svakako vrijedi pogledati: https://www.youtube.com/watch?v=cXrHT-jZ0Sg, a isto tako i pobjednički koš koji je za ‘Nuggetse’ postigao Jokić: https://www.youtube.com/watch?v=RlCySzPv8fk.

‘Raptorsi’ u Torontu (Kawhi Leonard 25p-8s) nisu imali nikakvih problema sa razočaravajućim ‘Lakersima’ (LeBron James 29p-6a), dok su ‘Celticsi’ u Bostonu dugo lomili, i na kraju slomili ‘Kingse’ iz Sacramenta (Buddy Hield 34p-7a, trice 6/10) koji su jako brzo stekli 17 poena prednosti. Najuporniji u stizanju protivnika bio je organizator igre ‘zelenih’ Kyrie Irving koji je kraj utakmice dočekao sa ‘trostruko-dvostrukim’ učinkom (31p-10s-12a), tek drugim u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE