Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Babo i Pacersi pred ispadanjem iz doigravanja

*** ‘Boston Celticsi’ su još jedanput slavili, treći put u doigravanju, a već šesti put u nizu protiv ‘Pacersa’. Ovaj put su to učinili na terenu svog protivnika u Indianapolisu čime su stigli na korak do plasmana u polufinale Istoka. S obzirom da još nikada nitko u NBA povijesti doigravanja nije dobio seriju playoffa nakon 0-3, možemo slobodno kazati da su se ‘zeleni’ praktički već plasirali u sljedeći krug. Noćas su sjajno odigranom prvom četvrtinom, u kojoj su postigli čak 41 poen (41:28), usmjerili utakmicu u željenom pravcu, ali im je ubrzo stigao ‘brutalan’ odgovor. Naime, drugo razdoblje igre ‘Pacersi’ su dobili sa 33:18 te na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću (61:59). Tek je kraj treće četvrtine ‘Zelenima’ donio koliko-toliko osjetniju prednost pa se u završnih 12 minuta ušlo sa njihovih +7, a vodstvo su uspjeli na tom nivou održavati sve do isteka vremena. Goste je predvodio Jaylen Brown (23p, trice 4/5), a najbliži njemu bili su Kyrie Irving (19p-5s-10a) i Jayson Tatum (18p-7s). BOJAN BOGDANOVIĆ je bio, unatoč lošem postotku šuta (6/17, trice 2/8), drugi strijelac domaćeg sastava, odmah iza Tyreke Evansa (19p).

*** ‘Raptorsi’ su pobjedom u Orlandu u posjed vratili prednost domaćeg terena u slučaju odlučujuće, sedme utakmice serije protiv ‘Magica’. Susret su kontrolirali čitavim tijekom, a jedino vodstvo, i to ono najminimalnije, domaći su imali sredinom treće četvrtine kada su poveli sa 61:60. Međutim, to kao da je bio i okidač za uzbunu u kanadskim redovima, pa je uslijedila ekspresna ‘egzekucija’ domaćina serijom 16:0. Prednost gosti više nisu ispuštali i bez dodatne dramaturgije stigli su do vodstva od 2-1 u seriji. Briljantnu utakmicu odigrao je Pascal Siakam koji je broj ubačenih poena zaokružio na 30, a koševima je pridodao i 11 uhvaćenih lopti. Nije on bio jedini sa ‘double-double’ učinkom, jer isto je pošlo za rukom i Kawhiju Leonardu (16p-10s) i Kyleju Lowryju (12p-10a). Terrence Ross je bio najefikasniji domaći igrač (24p), prvi do njega Crnogorac Nikola Vučević (22p-14s-6a-3bl). ”Pascal je bio nevjerojatan, svakako zaslužuje dobiti nagradu za igrača koji je u ovoj sezoni najviše napredovao”, kandidirao je Siakama nakon utakmice suigrač Kyle Lowry.

*** Igrači ‘Thundera’ su u prvoj utakmici serije protiv ‘Blazersa’ odigranoj u Oklahoma Cityju bili sigurni i slavili prvu pobjedu čime su smanjili rezultat na 1-2. Nakon potpuno ravnopravne igre u prvoj četvrtini, druga donosi dvoznamenkastu prednost domaćem sastavu, međutim treće razdoblje igre u kojemu je postignuto ukupno 80 poena vraća utakmici rezultatsku neizvjesnost. Na ulazu u posljednju četvrtinu domaći su imali četiri poena prednosti koje su gosti vrlo brzo anulirali. Od 89:89 pa do kraja utakmice ‘Thunder’ više nije ispuštao vodstvo, a ono je na nešto manje od tri minute prije kraja dohvatilo i dvoznamenkastu brojku. Russell Westbrook je noćas bio puno precizniji nego u prethodnom susretu. Šut iz igre mu je bio polovične uspješnosti (11/22), a uz 33 poena pridodao je i 11 asistencija. Njegov najveći rival u redovima ‘Blazersa’, Damian Lillard, ubacio je 32 poena, uz 6 asistencija.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE