Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dragan Bender – ostanak u NBA ili povratak u Europu?

Phoenix Sunsi odlučili su ne produžiti ugovor našem Draganu Benderu(rookie ugovor bi mu u sljedeće dvije sezone donio 10 milijuna dolara zarade). Iz navedenog razloga, pred 21-godišnjim Benderom vrlo je bitna odluka, boriti se i odmah dokazati da zavrjeđuje više u NBA ili vratiti se u Europu gdje bi dobio značajniju ulogu, dobar ugovor i s potencijalnim dobrim igrama sigurnu kartu za povratak u NBA.

U tri sezone koje je odigrao u NBA ligi Dragan nije pokazao sve ono što može, bilo je bljeskova koji su potvrđivali da je s razlogom bio 4.pick drafta, ali i serija utakmica u kojima nije dobivao priliku, već je bio prikovan za klupu. Prva sezona u Sunsima bila je solidna, druga dosta bolja od prve, broj minuta veći, a upravo zbog manjka minuta i povjerenja trenera u trećoj sezoni Bender nije imao pravu priliku potvrditi više nego dobre igre od prethodne sezone.

Bender je veliki talent, a uz to voli zasukati rukave i puno raditi na sebi. Odluka o nastavku karijere u NBA ili Europi samo je na njemu i njegovoj obitelji, ona nije laka, ali znamo da je Dragan uvijek bio najbolji kada ga je većina osporavala i zato ne sumnjamo da će svoje mjesto na košarkaškoj mapi naći na vrlo visokom mjestu jer on to zaslužuje.

Ostankom u NBA ili povratkom u Europu, manje je bitno. Momak koji ima samo 21 godinu pred sobom ima puno vremena za napredak i ispunjavanje svih svojih košarkaških snova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE