Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ricky Rubio: Prije se znalo da će SAD osvojiti zlato, ove godine bi moglo biti drukčije

Ricky Rubio, koji je nedavno prešao u Phoenix Sunse, pridružit će se španjolskoj reprezentaciji u pripremama za Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. u Kini. Rubio je osvojio četiri medalje na Eurobasketu i dvije medalje na Olimpijskim igrama. Napomenuo je da je SAD bio dominantan u prošlosti i da je bilo gotovo pa sigurno da će uzeti zlato na bilo kojem natjecanju.

Bilo je to kao gledanje filma. Znali bismo da će na kraju SAD pobijediti. U posljednje vrijeme čini se da se film ipak promijenio u završnici. Sada imamo drukčiji scenarij i na kraju ne znate što očekivati. Svašta se može dogoditi.

Vjeruje da se trend mijenja i da će mnoge momčadi htjeti pobijediti SAD i osvojiti zlato.

Vidim tu puno momčadi (u lovu na medalje). Nekada je tu bio SAD i neke druge momčadi, poput Španjolske ili Argentine, koji se mogu natjecati s njima. Sada imamo puno zemalja koje se mogu natjecati s njima. Ne samo igrati u finalu, nego i pobijediti SAD. Španjolska naravno, ali i Francuska, Australija… puno dobrih ekipa koje se mogu natjecati i osvojiti zlatnu medalju.

28-godišnjak je također podijelio svoje osjećaje oko igranja u dresu reprezentacije i onoga što je za njega to značilo tijekom života.

Obući dres reprezentacije, igrati zajedno s Pau Gasolom, Marcom Gasolom, Juanom Carlosom Navarrom, Rudyjem Fernandezom, izgledalo je kao da mogu reći: uspio sam! Jedan sam od 12 najboljih igrača u svojoj zemlji. I ne igram samo za sebe ili svoju obitelj, igram za cijelu zemlju koja nas gleda i navija za nas. Sjećam se da sam kao dijete gledao Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre i govorio: Španjolska igra. Mi igramo. Kada igrate za reprezentaciju, to nije samo 12 igrača. Mi igramo, cijela zemlja igra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE