Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Play-in i počinje “prava” košarka

Obično se zadnjih godina govori kako dolaskom playoffa počinje “prava”, ozbiljna košarka. To je jednostavno postala činjenjica i eri load managementa, procesa rebuildinga koji izaziva tankiranje pa sve do prostog napucavanja i šetanja u obrani tijekom regularne sezone.

Istina, 2020.-u je poremetila korona pa je NBA bubble već postao svojevrsni knock-out sistem za ekipe koje su se trebale izboriti za doigravanje ili barem play-in kojeg će igrati večeras Portland i Memphis kako bi odlučili tko je posljednji, osmi putnik u doigravanje u kojem ovog puta neće zapravo trebati putovati.

Play-in

Večeras započinje play-in kao uvertira u doigravanje. Portland je u velikoj prednosti jer im treba samo jedna pobjeda i veliki su favoriti s Lillardom kao kormilarom. Osim činjenice da je Lillard najbolji clutch igrač lige i da je u ovoj karanteni najbolji strijelac sa skoro 37 poena u prosjeku, Blazersi su do sada izgledali kao momčad koja ne može izgubiti dvije utakmice zaredom.

Stoga je teže i pretpostaviti da će Memphis moći pobijediti dvije utakmice zaredom.

U slučaju Lillardova prolaska očekuje ih borba s Los Angeles Lakersima te mnogi najavljuju kako bi Lakersi mogli biti u problemima, odnosno da im je potrebna konsolidacija ako žele svladati Blazerse.

Ostalo je još malo do početka prave košarke, a ova karantena je pokazala kako iznenađenja neće nedostajati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE