Friday, May 3, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi žele treću zvijezdu: U velikoj razmjeni Šarić bi napustio Arizonu?!

Nekoliko NBA izvora navodi potencijalni trade između Phoenix Sunsa i Minnesota Timberwolvesa u koji bi bio uključen i hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji bi se tako potencijalno mogao vratiti u hladni Minneapolis, gdje je već boravio u sezoni 2018./2019., kada je iznenađujuće napustio Philadelphia 76erse.

Iako se jedno vrijeme nije spominjao i bio u kombinacijama za trade, Karl-Anthony Towns ipak bi mogao napustiti Minnesotu. Naime, za usluge ovog mladog centra zainteresirani su Phoenix Sunsi. Nakon dobrog starta u sezonu s omjerom 7:4, predvođeni Bookerom i Paulom, Sunsi su spremni svome dvojcu pridodati “zvijezdu” u vidu Townsa, a sve u svrhu napada na vrh Konferencije.

Towns je produžio ugovor s Minnesotom, ali već duži period je očito kako u toj momčadi stvari ne funkcioniraju najbolje. Uz svog najboljeg igrača, u Phoenix bi Minnesota poslala i Josha Okogiea te pick druge runde 2022. godine.

Phoenix bi se u morao odreći Deandrea Aytona, Darija Šarića, Jalena Smitha te čak tri picka prve runde 2021., 2023. te 2025. godine.

Ayton bi popunio prazninu odlaskom Townsa na centarskoj poziciji te bi uz Russella i Anthonya Edwardsa imao glavnu rolu u momčadi. Jalen Smith i Dario Šarić donijeli bi širinu u momčad koja bi napokon mogla krenuti u svoj novi “rebuilding”, ovaj put kvalitetni.

Šarić je predkraj studenog potpisao trogodišnji ugovor sa Sunsima vrijedan čak 27 milijuna dolara, čime su pokazali koliko vjeruju u Šibenčanina. Ipak, iako je teško povjerovati kako bi se mogli odreći hrvatskog reprezentativca, ako se krene u napad na velika ostvarenja, ništa nije nemoguće, kako to već biva u NBA ligi… 

Latest Posts

NE PROPUSTITE