Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iverson potpisao za Memphis (video)

Problematièni deèko NBA lige, ali i ponajbolji razigravaè današnjice Allen Iverson (34) potpisao je jednogodišnju suradnju s momèadi Memphis Grizzliesa, svojim èetvrtim košarkaškim klubom kroz profesionalnu karijeru.

Iverson je 1996. godine izabran kao prvi igraè na NBA draftu, te se pridružio Philadelphia 76ersima, gdje se zadržao više od deset sezona. Nakon 15 odigranih utakmica u jedanaestoj, mijenjan je u Denver Nuggetse, odakle poèetkom sezone 2008/09 pristupa Detroit Pistonsima. Toèno 54 utakmice odigrao je za njih, te u statusu slobodnog igraèa èekao ponude.

Najkonkretnija je bila ona momèadi iz Memphisa, pa æe Iverson sljedeæu sezonu nositi njihov dres, što je potvrdio putem internetske društvene mreže Twitter, na kojoj je napisao:

“Bog je odabrao Memphis kao mjesto gdje æu nastaviti svoju karijeru.”

Pretpostavlja se da æe za jednogodišnju suradnju Iverson inkasirati 3.5 milijuna amerièkih dolara, te da je nekad možda i najbolji jedan-na-pet igraè u korist Grizzliesa odbio suradnju s Bobcatsima, Knicksima i Heatom.

Iverson kroz karijeru ima sjajan prosjeèni uèinak od 27.1 poena i 6.2 asistencije u 886 odigranih utakmica.

Veliki je potrošaè lopti, pa ostaje za vidjeti kako æe se slagati s mladim, ali sjajnim novim suigraèima Rudyjem Gayom i O. J. Mayom, kojima æe konkurirati u napadaèkim opcijama.

[embed:http://www.youtube.com/watch?v=SI-AZQcZ0dc]

Latest Posts

NE PROPUSTITE