Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

EP: Pregled igara NBA igraèa (6. dan)

Danas su, kao i juèer, odigrane samo tri utakmice na Europskom prvenstvu u košarci. Vidjeli smo dva zanimljiva dvoboja i jednu rutinsku pobjedu. NBA igraèi odigrali su vrlo dobro i pokazali da æe biti glavne uzdanice svojih ekipa u borbi za èetvrtfinale.

Šesti dan prvenstva otvoren je uzbudljivom utakmicom izmeðu Španjolske i Turske. Iako Španjolci još uvijek slove za glavnog favorita natjecanja, Turska je pokala odliènu igru i sasvim zasluženo slavila 63-60. Turke je prdvodio mladi Ersan Ilyasova s 15 poena i 5 skokova. Njegov suigraè, Hedo Türkoglu još uvijek igra rezerivrano te je za 28 minuta u igri ubilježio svega 2 poena, 3 skoka i 3 asistencije. No, sigurni smo da æe on proraditi kada bude najviše trebalo. Kod poraženih najbolji su bili upravo NBA igraèi. Rudy Fernandez i Pau Gasol postigli su po 16 poena svaki. Gasol je uz to uhvatio i 9 skokova a Rudy 5. Marc Gasol takoðer je solidno odigrao postigavši 7 poena i uhvativši 6 skokova za 18 minuta igre.

Druga utakmica takoðer je bila neizvjesna i kao pobjednici na kraju su izašli Srbi. Poljska je ponovno dokazala da pred svojim navijaèima igra izvrsno i da nikome neæe biti lagan zalogaj. Najbolji kod pobjednika bio je Nenad Krstiæ s 18 poena i 8 skokova. Poljski centar Marcin Gortat odigrao je cijelu utakmicu bez predaha i ostvario uèinak od 16 poena i 9 skokova.

Zadnja utakmica dana bila je odluèena ubrzo nakon poèetka same utakmice. Slovenci su pokazali kvalitetu više od reprezentacije Litve i pobijedili 81-58. Slovenski NBA igraèi nisu odigrali na svojoj razini, ali to ovoga puta nije bilo presudno za konaèan rezultat. Goran Dragiè ubacio je 2 poena, uhvatio 2 skoka i ostvario 3 asistencije. Primož Brezec dobiva sve manje minuta na parketu i samim time njegov je uèinak sve manji, ali danas je razlog maloj minutaži i odmor za predstojeæe utakmice. Danas je igrao samo 5 minuta te ostao bez koša a uspio je upisati tek po jedan skok i asistenciju.

Šesti dan prvenstva pokazao je kako su NBA igraèi glavni igraèi svojih reprezentacija i kako tu ulogu imaju od prvoga dana i to æe potrajati sve do zadnjega. Još uvijek èekamo buðenje Türkoglua koji se za sada drži nekako rezervirano, ali ako njegova momèad nastavi s pobjedama sumnjamo da æe mu slabija statistika imalo smetati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE