Sunday, May 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rasplakani Iverson: Želim se ovdje umiroviti

Allen Iverson vraæa se u franšizu u kojoj je osvojio MVP naslov, i rekao je kako je to bila ponuda koju nije mogao odbiti. Bivši All-Star igraè potpisao je ugovor sa Sixersima u srijedu i spreman je dokazati da još uvijek može igrati.

“Želim se ovdje umiroviti,” rekao je Iverson. “Vraæajuæi se kuæi, sve o èemu sam mogao misliti su ljudi koji su me uèinili ovime što danas jesam.”

U 10 sezona sa Sixersima Iverson je ostvario rekordne uèinke u momèadi, prvi je po prosjeku koševa po utakmici (28.1), drugi po ukupnom broju koševa (19,583) i drži rekord sa 877 pogoðenih trica. 7 puta je bio sudjelovao na All-Star utakmici kao èlan Sixersa, te je osvojio dva All-Star MVP naslova.

Na gorak naèin rastao se sa 76ersima u prosincu 2006. godine kada je poslan u Denver Nuggetse. Takošer je igrao za Detroit Pistonse, a ove sezone je odigrao i 3 utakmice za Memphis Grizzliese.

“Uvijek sam mislio kako je èudno imati drugu uniformu,” rekao je Iverson. “Nisam se osjeæao ugodno u drugoj uniformi. Gledam ostale NBA momèadi, ali ne mogu gledati Sixerse otkako sam otišao. Ne zato što sam bio ogorèen, jednostavno bih dobio neki osjeæaj. U 10 godina, koliko sam ovdje proveo vremena, dao sam sve. Uvijek mi je bilo teško gledati ih, i zato to nisam radio.”

Sixersima æe biti potrebna sva pomoæ kako bi ostali u utrci za doigravanje u istoènoj konferenciji. Trenutno imaju uèinak od 5 pobjeda i 14 poraza, a osam njih bilo je zaredom.

“Želim se uklopiti,” kaže Iverson. “Želim biti jedan od momaka. Ne trebam nikakve pohvale. Samo želim igrati košarku.”

[embed:http://www.youtube.com/watch?v=e4vugJ2uYBg]

Latest Posts

NE PROPUSTITE