Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA playoff: James vodeæi strijelac, Miller najbolji tricaš

Trenutno vodeæi strijelac u NBA doigravanju je LeBron James sa 32 koša u prosjeku. Oèekivano najbolji skakaè je Dwight Howard, koji vodi i po najboljem postotku šuta iz igre. Najveæe iznenaðenje je svakako kategorija najboljih tricaša, Brad Miller je vodeæi sa 71,4% uspješnosti šuta izvan linije koja u NBA ligi iznosi nešto više od 7 metara.

Što se tièe glavne obrambene statistièe kategorije, blokadi, vodeæi je centar Boston Celticsa Kendrick Perkins sa 3 blokade po susretu. Zanimljivo je da Chicago Bullsi imaju 2 igraèa meðu top 5 blokera (Tyrus Thomas i Joakim Noah).

Najbolji asistent je Rajon Rondo sa 11,6 asistencija po utakmici uz 2,7 ukradene lopte. Ipak, nešto bolji u ukradenim loptama je Mario Chalmers, igraè Miami Heata, koji je prosjeèno krao 2,86 lopti. Što se tièe izgubljenih lopti, listu predvodi rookie playmaker Chicago Bullsa sa 5 izgubljenih lopti po susretu što je ipak previše.

I za kraj, spomenimo još da su Will Bynum (Detroit Pistons) i Rasual Butler sa linije za slobodna bacanja gaðali bez greške, tj. 100 %.

Treba takoðer istaknuti da je LeBron James meðu top 5 u 3 kategorije (koševi, skokovi, asistencije).

Latest Posts

NE PROPUSTITE