Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant donio Lakersima prednost

Domaæom 102-89 pobjedom Los Angeles Lakersi otvorili su finalnu seriju NBA lige protiv Boston Celticsa. U reprizi finala iz 2008. poveli su 1-0 u seriji koja se igra na èetiri pobjede.

Ukupno je u èetvrtak zapoèeo dvanaesti meðusobni finale ovih klubova, a pogled u povijest reæi æe da su Celticsi uvelike uspješniji s omjerom 9-2.

Ipak, branitelji naslova bili su ti koji su ostvarili uvodnu pobjedu u ovoj seriji, najviše zahvaljujuæi najsjajnijoj zvijezdi kluba, Kobeu Bryantu. Ubacio je voða Lakersa 30 poena, a statistiku dodatno ukrasio sa sedam skokova i šest asistencija.

Je li uvodna pobjeda Lakersa bila i znakovita, tek æe se vidjeti, no Celticsi su sada suoèeni sa strahovitim podatkom. Naime, Phil Jackson, deseterostruki NBA prvak-trener, aktualni trener Lakersa i nekadašnji Chicago Bullsa, u savršenom je nizu od 47 pobjeda u serijama u kojima su ta dva njegova kluba startali pobjedama. Nikada nije izgubio niti jedan takav niz suèeljavanja sa suparnièkim momèadima (47-0).

Inaèe, sama je utakmica startala nervozno, pa su veæ nakon 27 sekundi igre tehnièke prekršaje zbog meðusobnog koškanja dobili Ron Artest i Paul Pierce. U cijelom je susretu svirano 54 prekršaja.

Uz Bryanta najviše je u dresu aktualnih prvaka pokazao španjolski centar Pau Gasol, uz 14 skokova, strijelac i 23 koša. Za poraženi Boston Paul Pierce stavio je 24 poena i uhvatio devet lopti.

NBA finale:

LA Lakers – Boston 102-89  (1-0)
(Bryant 30p, 7s, 6a, 4il, Gasol 23p, 14s, 3bl / Pierce 24p, 9s, 4a)

Latest Posts

NE PROPUSTITE