Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony u Knicksima ili Netsima?

Baš nakon što smo pomislili da je veliko ljeto èije su glavne “face” bili slobodni igraèi kao LeBron James, Dwyane Wade, Dirk Nowitzki i ostali pojavile su se mnoge glasine o nezadovoljstvu najveæe zvijezde Denver Nuggetsa, Carmela Anthonya.

Ovaj 26-godišnji All Star igraè izrazio je svoje mišljenje ubrzo nakon ujedinjavanja nove “Velike trojke”, Jamesa, Bosha i Wadea. Ubrzo su ekipe iz èitave lige poèele zvati radni ured Denver Nuggetsa. Najveæi favoriti za dovoðenje Anthonya su u poèetku bili Chicago Bullsi, New York Knicksi, New Jersey Netsi, Houston Rocketsi i èak su postojale moguænosti o ujedinjavanju Carmela i njegovog dobrog prijatelja, Chris Paula u Hornetsima. Ipak, nisu sve ekipe mogle sastaviti ponudu na koju bi Nuggetsi pristali pa je par ekipa ispalo iz utrke za Mela.

Nakon mnogo prièa, predviðanja i glasina s druge strane Atlantika, ostala su dva glavna favorita za dovoðenje Anthonya, mladi New Jersey Netsi i obnovljeni New York Knicksi. Iako se nakon trening kampa i par odlièno odigranih utakmica predsezone èinilo da se Anthony smirio i odluèio nastaviti karijeru u klubu koji ga je izabrao na draftu, nedavno su se pojavile glasine da ova dva kluba i dalje ciljaju na Anthonya.New York Knickski su san svakog igraèa, donose slavu, pažnju, blještavilo i ne bi se èudili da upravo to bude Carmelova destinacija. S druge strane Netsi su ekipa s kojom bi Anthony imao stabilniju, mlaðu ekipu koja bi se za par godina razvila u odliènu ekipu sa mnogo talentiranih igraèa.

Zadnje glasine s ESPN-a kažu kako bi Knicksi u razmjenu stavili odlièno nisko krilo Danila Gallinarija ili talentiranog Anthonya Randolpha. Iako Nuggetsi prije ove ponude nisu htjeli nijednog od navedena dva igraèa iz Knicksa, ipak su odluèili da žele Gallinarija ili Randolpha kao jednog od dijelova u razmjeni uz draft izbore i igraèe s ugovorima koji istièu.

Znam da æu biti u Knicksima nadolazeæe sezone i želim se koncentrirati na ekipu i naše ciljeve. Stvarno nisam zabrinut o stvarima koje se pišu u novinama“, rekao je Gallinari.

Trener Knicksa Mike D`Antoni dao je kratak i jasan odgovor na temu o dolasku Anthonya. “Ne mogu prièati o tome. Ne želim prièati o tome. Odgovor je jednostavan.

Ali ostali izvori NBA lige kažu kako ovaj dogovor izmeðu Nuggetsa i Knicksa stoji na “staklenim nogama” i postoji tek mala moguænost da æe se i dogoditi.

Ti ostali izvori misle kako upravo New Jersey Netsi imaju veæu moguænost da dovedu zlatnog nugata iz Denvera. Kako kažu glasine, razmjena u kojoj bi sudjelovala èetiri tima, Charlotte Bobcatsi, Utah Jazz, New Jersey Netsi i naravno Denver Nuggetsi je i dalje živa. Iako se mislilo kako je ta razmjena mrtva, Netsi su i dalje bili u pregovorima. Nuggetsi su pokušavali shvatiti kako dovesti jednog od trojca Andrei Kirilenko, Gerald Wallace i Andre Iguodala u paketu s još nekim akvizicijama.
Veæ spomenute ekipe su i dalje pregovarale oko èetverostruke razmjene ali je u zadnjih par tjedana manje izložena javnosti. To je omoguæilo generalnom menadžeru Nuggetsa da dovede stvari u klubu u red i oštro krene u lov na novaka Netsa, Derricka Favorsa i brzog razigravaèa Devina Harrisa koji je veæ prije spominjan u potencijalnim razmjenama.

“Još uvijek mogu ustati u jutro, sretan, doæi ovamo, smijati se i šaliti se s svojim suigraèima, igrati košarku i natjecati se“, izjavio je Anthony. “Takve stvari me ne brinu.

Oèigledno je da Melo ne želi uæi u neslavnu skupinu odliènih igraèa koji su završili karijeru bez naslova i želi sebi osigurati bogatu karijeru po uzoru na svoje suigraèe iz reprezentacije. Kako god završila ova sapunica sa Anthonyem sigurno je da æemo dugi niz godina uživati u njegovim košarkaškim majstorijama bez obzira na dres koji æe nositi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE