Monday, May 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Coach K otkrio anegdote s Bryantom iz američke reprezentacije: Kobe je najzaslužniji za Redeem team

Nakon Dream Teama i Dream Teama 2 (1996.) američka reprezentativna košarka doživjela je ogroman pad u idućih deset godina gdje su zabilježeni najgori rezultati u povijesti reprezentacije. Mike Krzyzewski je jedan od najzaslužnijih dužnosnika za povrat SAD-a u vrh. Pritom su mu pomogli i neki igrački “senatori”, kao Carmelo Anthony, LeBron James, a posebno Kobe Bryant.

Američka reprezentacija: Pet najgorih timova u povijesti

Nakon slabih izdanja 2004. i 2006. uslijedio je svojevrsni rebuilding koji je zapravo počeo 2006. pa su 2008. godine Amerikanci spremili takozvani Redeem Team koji se trebao iskupiti za izgubljene godine i popriličnu sramotu s obzirom na tadašnju razliku između NBA lige i ostatka košarkaškog svijeta.

Bivši NBA igrač usporedio Dream Team iz 1992. s Redeem teamom iz 2008.

Redeem Team je stoga okupljen od mnogih budućih članova Kuće slavnih, a predvodio ga je upravo Kobe na vrhuncu svoje karijere. Mike Krzyzewski, poznat kao Coach K, u javnosti je otkrio anegdote s Bryantom koje su vezane uz 2008. godinu i Olimpijske igre u Pekingu.

“Kad smo htjeli izgraditi kulturu, dodali smo Bryanta, Billupsa i Kidda kao iskusne igrače. Počeli smo se spremati za Peking u Vegasu, ja sa svojim stožerom. Dva dana ranije, prije okupljanja netko mi kuca na vrata hotelske sobe, kad ono Kobe. Znate, on i Jordan jedini imaju onaj “ludi pogled u očima”. Rekao mi je da želi čuvati najbolje protivničke igrače. Znam da je najbolji scorer lige u tom trenutku, a on je bio svjestan da se mora adaptirati i promijeniti malo kako bi bio lider.” – govori Coach K.

mike-krzyzewski.

“Obećao mi je doslovno da će ih sve uništiti. Na treninzima nije htio šutirati zbog toga pa sam mu jednom prišao i rekao “hoćeš li šutirati jednu više?!”. Mislim da sam jedini trener koji je tražio Kobea da šutira. – kazao je Krzyzewski.

Dotaknuo se pritom i njegove pripreme za čuvanje Manua Ginobilija u polufinalu:

“Imao je neke vizije i znao je da ćemo morati pobijediti Argentinu pa se pripremio za Ginobilija. Nije to bilo samo da bude primjer drugima. Poveli smo s 20 poena razlike, Ginobili se ozlijedi…Oni nam dođu na šest poena zaostatka, a Kobe potpuno nezainteresiran jer im u igri nema najboljeg igrača. Takav je jednostavno on bio.”

Na kraju je Krzyzewski zaključio kako su veliki obol u povratku “kulta reprezentacije” dali Carmelo, LeBron i Kobe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE