Thursday, February 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hakeem Olajuwon: Dokaz koliko je loš amaterski ESPN-ov popis najboljih košarkaša!

Hakeem Olajuwon je pravi dokaz na koliko je amaterskoj razini napisan ESPN-ov popis najboljih košarkaša svih vremena. Nije nam poznat razlog, ali ne znamo zašto mnogi u raspravama, a između ostalog i ESPN uvijek zaboravlja na Hakeema.

Nije uopće važno gdje je LeBron, gdje je pokojni Kobe, Magic i ostali….Bitno je naglasiti kako je Olajuwon izostavljen s popisa prvih 10 igrača gdje prema svim parametrima zaslužuje biti. Nije bitna činjenica da je osvajao titule 90-ih ni da je spavajući trpao 25-10 u prosjeku (što je ako se gleda broj posjeda na utakmicama danas ekvivalent 35-20). Također nije važno što je dominirao pored Dream Team centara Davida Robinsona, Patricka Ewinga, nabrijanog Shaqa koji je u to vrijeme lomio koševe…

Fun fact: Hakeem je u playoffu 1995.  kada su protiv Shaqa u finalu njegovi Rocketsi došli do naslova  trpao prosječnih 33 poena, 10 skokova , nešto više od 4 asistencije i 2.8 blokada.

O njegovoj kvaliteti dovoljno vrijedi jedna činjenica.

“Olajuwon je bio prvi pick čuvenog drafta kada je u NBA ligu došao Michael Jordan (kao 3. pick). I dan danas nijedan bolji košarkaški poznavatelj neće reći da je Hakeem kao prvi pick bio pogrešan odabir zbog činjenice da je Michael postao Michael kasnije. Ni dan danas nitko ne osporava taj njegov izbor”

ESPN ga je svrstao kao 12. na kraju, a sigurno je da minimalno zaslužuje biti barem među sedam najboljih…Pitamo se stoga tko je kreirao popis. Dok mi u Hrvatskoj “piskaramo” i ne možemo živjeti od toga, netko na ovako amaterskom radu “okreće novce”..

Latest Posts

NE PROPUSTITE