Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hoće li novi NBA plan poremetiti Olimpijske igre: Nova sezona tek u ožujku?!

Veliko je pitanje hoće li NBA liga poremetiti planove Olimpijskim igrama u Tokyju sljedećeg ljeta. Naime, kako javlja Morning Consult, Adam Silver spreman je na plan B.

Plan se odnosi na početak sezone 2020./2021. koji bi mogao biti rezerviran tek za ožujak uz uvjet da se pandemija koronavirusa smiri ili da se pronađe cjepivo, odnosno lijek.

To bi moglo narušiti neke reprezentativne planove. Amerikanci javljaju da će NBA biti razumna prema FIBA-i pa bi se napravila pauza radi Olimpijskih igara kako bi reprezentacije mogle poslati najjače igrače.

Međutim, postavlja se pitanje iz hrvatske perspektive jer se “Kockasti” trebaju tek plasirati na Igre preko turnira u Splitu koji je zakazan za lipanj 2021. godine.

Bez najjačih igrača u lipnju Hrvatskoj bi šanse za plasmanom drastično opale. Bez Bojana, Darija i Ivice (i ostalih ako budu imali volju) teško bi bilo proći pored Brazilaca, Rusa i Nijemaca.

Trenutni plan bio je da liga počne krajem prosinca, no pandemija koronavirusa diktirat će uvjete vodstvu najjače lige svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE