Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jusuf Nurkić otkrio što je prvo napravio kad je saznao da je iz Nuggetsa trejdan u Blazerse

U veljači 2017. godine Portland Trail Blazersi postigli su dogovor s Denver Nuggetsima oko tradea centra Jusufa Nurkića i picka druge runde drafta 2018. (preko Memphisa) u zamjenu za Masona Plumleea i izbor prve runde drafta 2017. godine. Nurkić se vrlo brzo razvio u kvalitetnog centra za Blazerse. U dvije i pol sezone s momčadi, bosanska “Zvijer” je prosječno na brojkama od 15,0 poena, 9,7 skokova, 2,6 asistencija i 1,5 blokada po utakmici uz šut iz polja 50,7 posto, a igrao je samo 27,2 minute po utakmici.

Onaj dan kad me agent nazvao i rekao “Ideš u Portland.”, je prva stvar koju sam odmah nakon njegovog poziva učinio to da sam pogledao u svoj kalendar i našao datum kada prvi put igram protiv njih (Nuggetsa), rekao je Jusuf Nurkić u intervjuu za NBC Sports Northwest.

Nažalost, složeni prijelom tibije koji je pretrpio prošlog ožujka prisilio je 25-godišnjeg centra Blazersa da propusti čitavu aktualnu NBA sezonu zbog oporavka.

To je bilo prvo što sam učinio. Označio sam kalendar i samo čekao taj dan. I naravno, jer se sve stvari u životu odvijaju tijekom putovanja, a sada je bio došao trenutak da morate mijenjati momčad i fokusirati se mentalno i fizički. Baš kao što me je, čak i sada, na trenutak iznerviralo koliko stvari se odjednom događa. No bilo je i cool, baš poput “ovo je samo još jedan datum”, rekao je Nurkić.

U svojoj prvoj utakmici protiv Denvera kao član Blazersa, bosanska NBA zvijezda je odigrao vrhunsku utakmicu, zabio je 33 poena, uz 15 skokova i dva bloka uz odličan šut 12/15 iz polja i 9/11 s linije slobodnih bacanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE