Wednesday, June 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Garnett: “Nisam siguran bi li moja generacija mogla igrati u današnjoj NBA”

Kevin Garnett je u razgovoru za The New York Times kazao kako je poprilično zadovoljan evolucijom NBA lige te da nije siguran bi li njegova generacija uopće mogla igrati današnju košarku.

“Igra je na nekom drugom levelu. Želim da svi vi dođete na parket i onda odradite 10 sprinteva i pogodite 10 trica. Zatim želim da se fokusirate i upitate koliko ste umorni jer današnji igrači to radi 48 minuta. Zato ne vjerujem da igrači otprije 20 godina bi mogli igrati ovu igru.”

“Prije 20 godina bi obrambeni igrači rukama kontrolirali protivnike, a sada to ne mogu činiti. To čini obranu nemogućom. Bez hand-checkinga protiv Jordana? Nemoguće. Ta činjenica danas daje veliku fleksibilnost.”

“Ako ste kreativni i ambiciozni možete biti sjajan napadač. Steph Curry je revolucionar jer može šutirati iz daljine u kontinuitetu. Klay Thompson pa Damian Lillard, oni su promijenili igre.”

“Takvi igrači vas jednostavno polome driblingom i dođe do puknuća križnih ligamenata u današnje vrijeme. Igra je zato po meni na idealnom mjestu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE