Sunday, April 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Koji su noviteti u NBA 2K21?

Jedna od najdražih aktivnosti svim fanovima NBA lige u slobodno vrijeme, osim samog igranja košarke je sasvim sigurno i opuštanje uz digitalnu verziju tog sporta. Trenutno ne postoji na tržištu igra koja bolje može dočarati draž najveće košarkaške lige na svijetu nego NBA 2K. U protekloj godini uživali smo igrajući NBA 2K20, a sada je došao red na najnoviji dio iz serijala. Naravno, riječ je o igrici NBA 2K21.

Noviteti

Mnoge sportske igrice imaju dugu povijest svojih nastavaka, a već je postala praksa da mnoge od njih svake godine kreiraju novi nastavak koji će ukomponirati novonastale transfere i promijene na klupama klubova. Kada je o novitetima riječ, vrlo vjerojatno su to najiščekivanije značajke kod svake nove igrice. Budući da svake godine izlazi novi nastavak NBA 2K igrica, teško je realno očekivati da ćemo imati nešto spektakularno novo, ali manjih noviteta ipak ima.

Najveći utjecaj imao Damian Lillard

Čini se kako su kreatori igrice za ovu godinu htjeli otići korak dalje pa su stupili u kontakt i s poznatim igračima ove igrice, među kojima se našla i NBA zvijezda iz Portland Trailblazersa – Damian Lillard. On je kreatorima iznio što mu se svidjelo, a što ne u prethodnoj verziji igrice te su poslušali neke od njegovih savjeta. Značajka koja je promijenjena upravo zbog Lillarda je mogućnost kreiranja igrača na poziciji playmakera s maksimalnom visinom 6’8’’, što je malo više od 203 centimetra kada preračunamo u naš sustav mjerenja. Puno se Lillardovih sugestija podudaralo i sa sugestijama fanova, a jedna od njih bila je poboljšanje dugih dodavanja nakon prekida igre koja prelete čitav teren i završe van granica igrališta.

Pro Stick

Pro Stick je uvijek bila važna komponenta 2K igara i posljednjih godina nije značajno izmijenjena njegova svrha. U najnovijoj verziji igrice Pro Stick će donijeti nešto novo. Prethodno je držanje Pro Sticka u bilo kojem smjeru značilo skok-šut, a sada će se to odraditi samo ako se on drži prema dolje. Držanje u nekom od drugih smjerova pružat će različite poteze i driblinge od kojih neki dosad nisu bili ukomponirani u igricu. Ovo će značajno obogatiti arsenal ofenzivnih poteza igrača i donijeti jednu dodatnu draž u tom segmentu igre.

Šutevi

Šutevi igrača i završnica oko obruča također su imali veliki naglasak u nadogradnjama igrice. Šutevi izvana kao i oko obruča postali su zahtjevniji na način da od igrača traže nešto više vještine nego što je to prethodno bio slučaj. Kada se koristi Pro Stick za šutiranje, na scenu stupa jedan koncept koji je prvobitno osmišljen za 2K17, ali nikad nije zaživio. Korištenjem Pro Sticka, kvaliteta šuta se neće računati prepoznatljivim “shot meterom”, već će igrač morati Stickom pogoditi što je moguće točnije centralnu točku ciljanja. Prozor koji igrač mora pogoditi je veći ili manji, a sve ovisi o igračevoj vještini.

Kretnje

Prethodna inačica igrice uključivala je neke nove poteze i kretnje među kojima su bili prepoznatljivi potezi Magica Johnsona, Stevea Nasha i drugih. Ove godine uključene su neke defenzivne kretnje koje igrači mogu emulirati, a preuzete su od određenih igrača među kojima su: Russell Westbrook, Giannis Antetokounmpo, LeBron James, Kawhi Leonard, Patrick Beverley, Andre Iguodala i Draymond Green.

Latest Posts

NE PROPUSTITE