Sunday, July 21, 2024

ZADNJE OBJAVE

Liga i igrači se napokon dogovorili oko početka nove sezone!

Igrači su napokon pristali na uvjete vodstva NBA lige koji su vezani za početak nove sezone 2020./2021. Igračima je ipak postalo jasno da će kasnijim početkom biti ugrožena njihova trenutna plaća te da će biti primorani igrati uz niže “uvjete i satnice”.

Tako je u četvrtak izglasan plan, koji se službeno još treba potvrditi, prema kojem bi liga počela 22. prosinca te će sezona biti sadržana od ukupno 72 utakmice, umjesto uobičajene 82.

Također je, osim početnog datuma, raspravljan niz detalja kao što su uplate igračima u skraćenoj sezoni, protokoli vezani za COVID-19 testiranja igrača i osoblja i kako će se spomenuto organizirati u domaćim utakmicama.

Zanimljivo, već 18. studenoga je zakazan NBA draft, a igrači bi trebali početi sa službenim timskim treninzima već od 1. prosinca.

Free agency period će biti održan negdje između ta dva perioda te će također biti omogućen i prijelazni rok kako bi se momčadi stigle posložiti dodatno.

Inače, ovaj prijedlog donosi 500 milijuna dolara veće zarade nego što bi to bio slučaj da se odigrala sezona od 60 utakmica s početkom od sredine siječnja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE