Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najgori maksimalni ugovori u NBA ligi

Mnogi današnji ugovori u NBA ligi su precijenjeni. Neke momčadi su potpisivale neke igrače u nadi da će se oni pretvoriti u superzvijezde te su u njima vidjeli buduće lidere. U nekim slučajevima probleme su donijele ozljede, a u nekim jednostavno su igrači “izgorili” od želje za dokazivanjem ili jednostavno nisu ispunili očekivanja. Clutchpoints se pozabavio maksimalnim ugovorima koji su bili poprilično iznenađujući.

5. Enes Kanter (Oklahoma City Thunder, 2015)

4-godine, $70 mil,

U ljeto 2015. Kanter je postao restricted free agent s Oklahomom. Blazersi su mu ponudili 4-godišnji ugovor vrijedan 70 milijuna dolara, što su Thunderi izjednačili. Iako je tada bio solidan centar, Kanter ipak nikada nije zavrijedio toliki novac, što se u konačnici ispostavilo istinitim.

4. Allan Houston (New York Knicks, 2001)

6-godina, $100 mil.

Odličan igrač, elitni šuter svog vremena, ali greška tako velikog ugovora bila je činjenjica da je Houston tada imao 30 godina. Znakovito, njegove brojke su počele opadati nakon tog ugovora.

3. Otto Porter (Washington Wizards, 2017)

4-godine, $106.5 mil.

U ljeto 2017. Wizardsi su smatrali da je Porter vrijedan da bude treća zvijezda momčadi s tandemom Beal-Wall. Stoga je Porter tog ljeta produljio ugovor vrijedan preko 100 milijuna, a nakon samo godinu i pol je razmijenjen u Chicago Bullse jer nije ostvario očekivanja.

2. Harrison Barnes (Dallas Mavericks)

4-godine, $94.4 mil.

Barnes je bio značajan kotačić Warriorsa u osvajanju titule 2015. godine, ali i rekorda 73-9. Nakon poraza od Cavsa otišao je kao slobodan igrač, a Mavsi su bili očajni jer ih je “izradio DeAndre Jordan” pa su tražili hitno neko veće ime. To je rezultiralo ogromnim ugovorom za bivšeg prvaka. Barnes je odličan igrač, ali nikako nije superstar kalibar.

1. Chandler Parsons (Memphis Grizzlies, 2016)

4-godine $94 mil.

U sezoni 2015./2016. Parsons je bio solidan sa 13.7 poena u prosjeku što mu je bila najgora statistička godina još od rookie sezone. Iako je propustio 21 utakmicu zbog ozljeda, unatoč “crvenim zastavicama” Memphis je odlučio ići na sve ili ništa.

Na kraju je za 94 milijuna dobio ništa. Uslijedile su ozljede, ali i značajan pad igre pa je salary cap Memphis Grizzliesa tek ovog ljeta oslobođen od velikog ugovora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE