Thursday, February 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga sutra odlučuje o nastavku sezone!

NBA liga naglasila je kako bi četvrtak trebao biti dan odluke. U javnosti se pojavio datum početka, a spominje se 31. srpnja. Momčadi će se okupiti u Disney World Resortu smještenom u Orlandu.

Disney resort je izgleda točna lokacija, no još se ne zna broj momčadi koji će se tamo pojaviti. Vlasnik Oklahoma City Thundera, Clay Bennett predložio je na sastanku svih vlasnika klubova da svaka od 30 momčadi dobije priliku nastaviti sezonu kako bi franšize zaradile nešto novca, pogotovo one iz manjih tržišta. Prijedlog je podržala tek nekolicina vlasnika. 

S druge strane pojavio se broj  – 22. Dakle, bile bi uključene momčadi kojima playoff bježi svega nekoliko pobjeda. To su primjerice ekipe poput Portlanda, San Antonija, Sacramenta i nekih drugih. Problem se toj teoriji javlja zbog činjenice da su spomenute ekipe sa Zapada. Stoga se svi zalažu za jednakost između konferencija, to jest da bi trebalo biti podijeljeno pola-pola. 

Prvih 14 momčadi, sedam u obje konferencije plasirali bi se u doigravanje dok bi preostalih osam ekipa razigravalo za posljednje pozicije koje vode u playoff, javlja Woj. No, još nisu poznati detalji i način razigravanja. Navodno neki prijedlozi nisu dobro prošli na sastanku pa s nestrpljenjem svi očekujemo četvrtak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE