Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nostalgija: Večer kada je Dražen uništio Pistonse kojima nije pomogao ni “vanzemaljski” učinak Dennisa Rodmana (VIDEO)

Surfanje bespućima interneta, točnije posjet odličnom Youtube kanalu naziva Mozart of Basketball, posvećenom jednom jedinom, našem nezaboravnom Kapetanu nam je omogućio da se prisjetimo nevjerojatne utakmice pokojne legende hrvatske košarke, Dražena Petrovića protiv Detroit Pistonsa predvođenih Isiahom Thomasom, Joeom Dumarsom i Dennisom Rodmanom.

Sjajni Petro je utakmicu završio s 24 poena na svom kontu uz ukupni šut 11/19, a tome je dodao po tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Najviše poena u redovima Netsa je zabio Terry Mills (25 poena i sedam skokova), a solidnu utakmicu su odigrali i Chris Morris (double-double od 11 poena i 14 skokova) i Chris Dudley (6 poena, 12 skokova i pet blokada).

“Krnje” Bad Boyse iz Detroita je predvodio Orlando Woolridge s 30 poena i i devet skokova, Dennis Rodman je odigrao još jednu “ludu” utakmicu, zabio je osam poena uz nestvaran broj skokova, skupio ih je čak 23, a još je imao četiri asistencije i tri blokade. Dumars je zabio 13 poena, a Isiah Thomas 18 poena uz osam asistencija.

Statistika utakmice: https://www.basketballreference.com/boxscores/199202290DET.html

Netsi su utakmicu dobili rezultatom 99:90, spomenimo i kako je Dražen u trenutku igranja te utakmice bio drugi najbolji NBA šuter za tri poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE