Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Procjena vrijednosti NBA franšiza: Lakersi, Knicksi i Warriorsi vrijede preko 5 milijardi !

Sportico je odradio analizu vrijednosti NBA franšiza prema kojoj najviše vrijede Los Angeles Lakersi, Golden State Warriorsi i New York Knicksi.

Zanimljivo je da su New York Knicksi s 5,42 milijarde dolara najbogatije franšiza s najvećom vrijednosti unatoč činjenici da preko 20 godina nemaju značajnog playoff rezultata.

Na drugom mjestu s vrijednošću od 5,21 milijardu dolara se nalaze Golden State Warriorse koji svoje uspjehe mogu usporediti s uspjesima Stepha Curryja koji je pomogao u izgradnji svojervrsnog branda i značajno podigao vrijednost Ratnika koji su do 2015. praktički bili manje relevantni.

Treće mjesto je rezervirano za Los Angeles Lakerse koji vrijede 5.14 milijardi dolara. Lakersi su vratili svoju vrijednost nakon niza manje uspješnih sezona. No uparivanje Jamesa i Davisa se pokazalo kao veliki pogodak što je donijelo u konačnici i veliki rezultat.


LeBron i Davis – tandem koji je mogao biti najbolji u povijesti


Međutim, ovakva vrijednost je i očekivana zbog velikog tržišta, ali i činjenice da su Lakersi kroz povijest jedna od najboljih franšiza.

Krug najskupljih 4 zatvaraju Brooklyn Netsi koji vrijede 3.53 milijarde dolara. Pelicansi su pak na posljednjem mjestu s vrijednošću od 1,35 milijardi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE