Friday, June 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rasizam kao izlika za političku kampanju?!

Čitatelji koji malo više znaju kritički razmišljati na pročitanu temu mogli su proteklih tjedana po uzročno-posljedičnoj liniji raspoznati tijek događaja koji se dogodio prije sinoćnjeg štrajka u NBA ligi.

Neki kolege pritom kažu kako je zanimljivo što je rasizam stopirao ligu, a ne COVID-19. No, izgleda da je rasizam samo krinka za nešto što se krije u pozadini, zar ne?

Nekoliko je pitanja koja treba postaviti prije nego se uputimo u dublja promišljanja i budemo/budete tražili razloge zašto se ovih dana ne može pogledati normalna košarkaška utakmica?

Pitanje jednakosti

Pitanje jednakosti očito nije problem. Rasizam se koristi u umjerenim dozama i samo po potrebi. Dakle, ne opravdavamo ovime ubojstva Afroamerikanaca niti išta takvog tipa, ali zanimljivo je to kako se “liga” pobuni kada Zaza stane na nogu Kawhiju, ali ne i dok Morris stane na ozlijeđeni zglob Dončića kojeg je njegov suigrač prije dva dana nazvao: “bitch ass white boy”.

Pričali bi o jednakosti kada bi i Afroamerikanci osudili takve poteze, a ne šutili jer izgleda da se klupko odmotava i mnogi teško dođu do zaključka da su Afroamerikanci u mnogo slučajeva zapravo najveći rasisti?

Obrnuti rasizam

Stoga dolazimo do pojma obrnuti rasizam jer gledajući medije u Americi u proteklom tjednu mogli smo primjetiti kako se uvelike izbjegava pisati o rasizmu protiv Dončića te se staje u obranu Morrisa koji je s namjerom ozlijedio mladog Slovenca

LeBron političar

Već smo prije par dana pisali kako se LeBron uključuje u politiku. Uopće nije bitno je li na strani jednih ili drugih već je sramotno kako se ta politika uvukla u dvoranu između sportaše iako isti ti ljudi uvijek forsiraju priču kako politiku treba odvojiti od sporta, od religije, od djece, itd…

Michael Jordan će uvijek biti Jordan upravo iz ovog razloga! Najveći jer se nije dao uvući u politiku. Tomu ste mogli svjedočiti u raznim dokumentarcima jer je odbio sudjelovati u takvim pričama i na kraju je ispao najpametniji!

LeBron se pokazao kao čovjek vrlo ograničenog pogleda nedopustivši ikakve dijaloge s kolegama košarkašima te odmah bježi sa sastanka čim njegov prijedlog nije prošao? LeBron nije veći od košarke ni NBA lige niti će to ikada biti.

Svaka sličnost s političkom kampanjom je slučajna

Produkt svega je sinoćnji skandal. Bojkot natjecanja. U redu je boriti se za prava i jednakost, ali na kraju su Bucksi izdali priopćenje i u zadnjoj rečenici stoji: “Ne zaboravite glasati!”

Dakle, sve je jasno što stoji iza toga. Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na štrajk prosvjetara u Hrvatskoj tik u vrijeme predizborne kampanje.

Puno toga bi se moglo reći i ići u detalje, ali to ne želimo jer je ovo ipak isključivo sportska stranica i tako će i ostati!

Na kraju se dopustilo politici da vedri i oblači košarkom dok je sve ostalo samo krinka i na kraju nažalost najviše pate navijači….

Latest Posts

NE PROPUSTITE