Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

SKORO MILIJARDU GUBITKA! Otkriveno koliko će izgubiti NBA liga ako se otkaže playoff

Optimizam vlada među NBA igračima i trenerima da će se sezona nastaviti. Još nije poznato kao će izgledati potpuni restart i pod kojim uvjetima. Puno je neodgovorenih pitanja, ali Adama Silver bi trebao unutar mjesec dana donijeti službenu odluku i plan.

Mnogi se pitaju zašto liga jednostavno ne otkaže sezonu? 900 milijuna razloga govori drugačije, prenosi The Athletic!

Gubitak od tv prava na državnoj televiziji po pitanju playoffa bi bio približno 900 milijuna dolara. Ukoliko liga ne pronađe način za odigravanje utakmica, franšize će izgubiti novac od regionalnih sportskih televizija s kojima imaju zagarantiranih 70 prijenosa godišnje po momčadi što je nenadoknadivo kad se stave brojke na papir.

Novac bi tako mogao natjerati Silvera da vrati svih 30 ekipa natrag na parkete i da se odigra barem nešto regularne sezone prije skoka u doigravanje. Kad se još dodaju zatvorene dvorane, troškovi hrane-pića i ostalih dodataka dolazimo do podatka od više od milijardu dolara gubitaka. Nitko jednostavno ne može biti imun na tolike gubitke.

Takvi gubici će u budućnosti biti reflektirani na igrače. Dio njih je u petak dobilo svoje isplate kako je dogovoreno za vrijeme odgode sezone (25% primanja). Situacija je vrlo prosta. Što više liga gubi novca, to će manje biti igračima za plaće u budućnosti pa bi i oni mogli osjetiti promjene.

Moglo bi se reći da je to motiv igračima pa svi izražavaju želju za povratkom. Ipak, trebat će balansirati između rizika i dobiti. Svi žele igrati, ali pod sigurnim uvjetima. Previše rizika već iziskuje pojedinačne i osobne odluke, ali Silver će trebati pronaći konsenzus s igračima.

Posljednjih dana čuli smo glasine kako su upravo zbog spomenutih razloga dogovoreni trening kampovi koji bi trajali dva do tri tjedna umjesto očekivanih pet do šest tjedana kako bi se ubrzao povratak utakmica i prihoda. S druge strane, takav scenarij je vrlo nepovoljan po zdravlje igrača jer se riskiraju ozljede, a o tome su mnogi već pričali u zadnje vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE