Tuesday, May 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vraća se NBA: Šiši bez šansi, Hezonji i Portlandu biti ili ne biti, Zubac u lovu na prsten

Nakon duge pauze vraća se NBA liga s prvim službenim utakmicama. Turnir zatvorenog tipa igra se u svojevrsnom Disney World “balonu” u Orlandu.

Od Hrvata u igri su Dario Šarić, Luka Šamanić, Ivica Zubac i Mario Hezonja. Šamanić ne očekuje minutažu, dok su Šarićevi Sunsi vjerojatno prolaznici te će prije doigravanja odraditi samo osam utakmica. Razlog tomu je činjenjica da imaju male šanse za plasmanom u playoff.

Ivica Zubac i njegovi Clippersi imaju veliku šansu za titulu, no pokušat će ih omesti LeBron James i njegovi Lakersi koji su im odmah na startu protivnici. Derbi će biti svojevrsni ispit snaga prije početka “prave borbe”.

Clippersi su desetkovani te će igrati bez praktički petorke. Radi se o četvorici vrlo važnih igrača koji su često donosili prevagu u regularnoj sezoni. Bez Harrella, Shameta, Beveryja i Williamsa rotacija će biti skraćena, a očekuje se zato više minuta Ivici Zupcu koji još nije na 100% jer se nedavno oporavio od koronavirusa.

Biti ili ne biti za Hezonju

Biti ili ne biti. Pitanje je to za Hezonju i za njegov Portland. Dubrovčanin bi mogao imati šansu da se nametne u pravom trenutku, a svaka pomoć je potrebna. Iz igračeve perspektive znači da bi mogao odrediti tijek svoje NBA karijere u budućnosti, a iz momčadske je biti ili ne biti pitanje borbe za doigravanje.

Protivnik na početku nije najteži mogući, ali jest izravni konkurent Memphis Grizzliesi koji drže osmo mjesto, posljednje koje vodi u playoff. Vrlo važna utakmica odmah na početku uz neviđeni pritisak i psihološki aspekt u pripremi pred dvoboj. Lillard i društvo će morati biti na zadatku, a odavno nisu izgledali bolje jer im je momčad napokon koliko-toliko na okupu.

NBA – 1. dan raspored:

31.srpnja, termini po europskom vremenu.

New Orleans Pelicans – Utah Jazz 00:30 (TV Prijenos na HTV2)

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 03:00

Brooklyn Nets – Orlando Magic 20:30

Portland TrailBlazers – Memphis Grizzlies 22:00

Washington Wizards – Phoenix Suns 22:00

Latest Posts

NE PROPUSTITE