Wednesday, February 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Žižić: “Povratak nije bio težak, kao klinac sam bio na pripremama u Maccabiju”

Centar Maccabija Ante Žižić kaže da mu nije bilo teško odlučiti se za dolazak u Tel Aviv, odnosno kada se iz NBA ponovno vratio u Europu.

- Advertisement -

„Na kraju je odluka bila laka i prilično jednostavna. Kada sam se odlučio vratiti u Europu, dobio sam ponude nekoliko timova, ali Maccabi je uvijek bio tu – oduvijek sam osjećao da me žele i osjećam se dobro došlim. Razgovarao sam sa trenerom, sa Nikolom (Vujčićem) i to je bilo to“, kaže Žižić.

Njegov stariji brat Andrija igrao je za Maccabi, a Vujčića Ante poznaje još otkad je bio dijete. Jednom je, kao polaznik Vujčićeve akademije u Splitu, zajedno sa Draganom Benderom proveo pripreme u Maccabiju.

„Vujčić mi je mnogo pomogao tada da napravim dodatni iskorak u karijeri. Tada smo došli na pripreme da popunimo broj, nisu imali centara, tako da sam čuvao Schortanitisa. Najveći čovjek kojeg sam ikada vidio! Mnogo mi je to značilo sa 16 godina“.

- Advertisement -

Tada, a i poslije u Darušafaki, Žižić je uspješno surađivao sa trenerom Davidom Blattom.

„Mnogo mi je to značilo, stavio me je u prvih pet i savršeno sam se uklopio“.

Hrvatski centar je tri sezone bio u Cleveland Cavaliersima, a ove sezone u Euroligi prosječno bilježi 8,2 poena i 5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE