Wednesday, May 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Žižić: “Povratak nije bio težak, kao klinac sam bio na pripremama u Maccabiju”

Centar Maccabija Ante Žižić kaže da mu nije bilo teško odlučiti se za dolazak u Tel Aviv, odnosno kada se iz NBA ponovno vratio u Europu.

„Na kraju je odluka bila laka i prilično jednostavna. Kada sam se odlučio vratiti u Europu, dobio sam ponude nekoliko timova, ali Maccabi je uvijek bio tu – oduvijek sam osjećao da me žele i osjećam se dobro došlim. Razgovarao sam sa trenerom, sa Nikolom (Vujčićem) i to je bilo to“, kaže Žižić.

Njegov stariji brat Andrija igrao je za Maccabi, a Vujčića Ante poznaje još otkad je bio dijete. Jednom je, kao polaznik Vujčićeve akademije u Splitu, zajedno sa Draganom Benderom proveo pripreme u Maccabiju.

„Vujčić mi je mnogo pomogao tada da napravim dodatni iskorak u karijeri. Tada smo došli na pripreme da popunimo broj, nisu imali centara, tako da sam čuvao Schortanitisa. Najveći čovjek kojeg sam ikada vidio! Mnogo mi je to značilo sa 16 godina“.

Tada, a i poslije u Darušafaki, Žižić je uspješno surađivao sa trenerom Davidom Blattom.

„Mnogo mi je to značilo, stavio me je u prvih pet i savršeno sam se uklopio“.

Hrvatski centar je tri sezone bio u Cleveland Cavaliersima, a ove sezone u Euroligi prosječno bilježi 8,2 poena i 5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE