Friday, February 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

JORDAN DEMANTIRAO: “Ja nisam razlog što Thomas nije bio dio Dream Teama”

Michael Jordan je u novoj epizodi dokumentarca The Last Dance demantirao da je on razlog zašto je njegov ljuti rival Isiah Thomas izostao s popisa Dream Teama iz Barcelone. Dugo godina se Jordan navodio kao krivac zašto je Thomas “izvisio” s popisa jedne od najboljih momčadi u povijesti košarke.

Jordan je priznao da se raspitivao je li Thomas na popisu u to vrijeme:

“Prije Olimpijskih igara nazvao me Rod Thorn te me pitao želim li biti član Dream Teama. Pitao sam ga tko sve igra. Na to je on odgovorio nešto u stilu: Što ti to znači? Mislim da igrač na kojeg misliš neće biti s nama. 

“Nisam ja to rekao, ali istina je da sam se raspitivao je li on igra. Ako mi želite to prišiti, slobodno. Ali ja nisam bio krivac.”

Jordan nije izgovorio Thomasovo ime ali jasno je što je tada mislio. Sve naravno zbog ljutog rivalstva koje se razvilo u drugoj polovici 80-ih godina. I sam Thomas danas priznaje da ga i danas smeta što nije bio u reprezentaciji:

“Ispunjavao sam sve uvjete da budem na popisu….Ali nije me bilo. Ne znam zašto.”

Vrlo je vjerojatno da je upravo Rod Thorn u strahu od narušavanja kemije u momčadi jednostavno “preskočio” s pozivom prema Thomasu…

Latest Posts

NE PROPUSTITE