Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Vrdoljak: “Nemojte nikada zaboraviti Dražena Petrovića, nikada nije otkazao, nema otkazivanja utakmica”

“Veselim se hrvatskoj reprezentaciji. Da budem iskren, ne toliko treninzima, koliko susretu sa svojim prijateljima, suigračima i što ću ponovo igrati za Hrvatsku. Novi dresovi, hrvatski grb, naša himna, sve mi je djelovalo nestvarno. Ne mogu to objasniti. Igrao sam dosad sve živo, čak i NBA finale, ali ovo je poseban osjećaj.”DRAŽEN PETROVIĆ

Pokojni Dražen Petrović je bio ponizan čovjek, koji nije letio u nebo unatoč zvjezdanom statusu i činjenici kako je bio najbolji europski košarkaš i jedan od najboljih igrača na svijetu.

“Bio je velika zvijezda, ali to nikada nije pokazivao i davao do znanja. Stravično uporan, velike volje za dokazivanjem i pobjedom. Bio je osoba u koju smo se svi ugledali. Bio je naš lider, naš kapetan.” (Stojko Vranković)

U jednom od najljepših govora Antun Vrdoljak je izjavio o Draženu:

“Osim što je bio veliki igrač, bio je veliki rodoljub i zato nećemo zaboraviti nikada Dražena Petrovića. Dražen Petrović nije otkazivao utakmice u reprezentaciji, to treba svaki dana ponavljati djeci. Svaki dan treba kazati svakom igraču kako on nikada nije bio umoran, nikada nije otkazao, nema otkazivanja utakmica.”

“Dražen je došao s parcijalnom frakturom ligamenata desnog koljena, s kojom je odradio sve te kvalifikacije, vidno ozlijeđen. Kada smo ga pitali, pa dobro zašto? On je odgovorio: Pa jednostavno ima vremena kada karijera bude gotova, moram košarci vratiti ono što mi je dala.” – Draženov brat Aleksandar Petrović.

Bez obzira što je bio vođa i primjer drugima bio je skroman i kao većina najboljih stručnjaka u svom polju nije to isticao i nije se držao visoko:

“Kod nas je svatko kapetan. Pogledajte petorku. Kukoč, Rađa, Stojko. Zar njima treba kapetan? Kapetansku ulogu shvaćam jedino da to znači da u svakom pogledu i u svakom trenutku budem primjer. Uvijek na najvišoj razini.” (Dražen Petrović)

Dodajmo kako je Hrvatska 1993. godine izgubila dva velikana i istinske legende. Najprije smo izgubili Tomislava Ivčića u trećem mjesecu, zatim Dražena u šestom mjesecu, obojica su nastradala u prometnim nesrećama.

Uz sve teškoće i ratna zbivanja u tom razdoblju, gubitak te dvojice istinskih velikana i velikih domoljuba bio je veliki šok za naciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE