Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chuck Daly: “Petro je bio jedini košarkaš koji se nije bojao Dream Teama i koji je mislio kako nas može pobijediti”

Chuck Daly, pokojni NBA trener, koji je u bogatoj trenerskoj karijeri među ostalim vodio legendarne Detroit “Bad Boys” Pistonse, s kojima je osvojio dva naslova NBA prvaka (1989. i 1990. godine), zatim New Jersey Netse predvođene pokojnom hrvatskom košarkaškom legendom Draženom Petrovićem te legendarni i neponovljivi Dream Team koji je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine glatko osvojio zlatnu medalju poigravajući se s protivnicima.

No, ipak je postojao jedan igrač koji je vjerovao kako se Dream Team može poraziti, a taj igrač je bio upravo Dražen Petrović.

“Od svih svjetskih košarkaša, jedino je Petrović mislio kako može pobijediti Dream Team te nas se jedini nije bojao, stvarno se hrabro borio protiv nas”, rekao je Daly.

Dodajmo kako je Hrvatska u finalu poražena od Dream Teama rezultatom 117-85, a Petrović je bio najbolji strijelac utakmice (24p). Zanimljivo je kako je najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan, bio tek treći najbolji strijelac utakmice, budući da je Dino Rađa postigao 23 poena.

S druge strane, momčad SAD-a je imala čak sedam igrača koji su postigli dvoznamenkasti broj poena (Jordan, Charles Barkley, Patrick Ewing, Scottie Pippen, Magic Johnson, Chris Mullin i Clyde Drexler).

Latest Posts

NE PROPUSTITE