Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kenny Anderson: “Dražen je bio neustrašiv, uvijek me tražio loptu kad ga je čuvao Michael Jordan”

Kenny Anderson je NBA legenda koja je u dresu New Jersey Netsa igrala zajedno s našom pokojnom legendom Draženom Petrovićem. U intervjuu koji je dao New York Timesu povodom Dana sjećanja na Dražena Petrovića 2018. godine, a koji su obilježavali Brooklyn Netsi, Kenny je progovorio kako je bilo dijeliti svlačionicu s našim Draženom.

On je bio specijalna osoba. Jednostavno se htio iskazati na svakoj utakmici, htio je biti jedan od najvećih igrača. Bio je poput boga tamo (u Hrvatskoj), a onda je došao ovdje gdje mu nisu baš dali priliku. Odlično se dopunjavao sa mnom i drugim mladim igračima. Na poziciji playmakera je potrebno da imaš u momčadi odličnog šutera, to ti donese puno radosti. Zbog njega mi je bilo puno lakše igrati, rekao je Anderson.

Pričao je i o svom odnosu sa Draženom, izjavio je kako je Petrović imao osjećaj da se uvijek mora nekome dokazivati.

Pričali smo cijelo vrijeme. On je morao nešto dokazati. Činjenica je da je bio ikona u Hrvatskoj, a potom došavši u SAD nije dobio minute za igru te je onda trejdan. Uvijek je imao osjećaj da se nekome mora dokazati. Mislim kako takvu stvar jednostavno trebaš staviti sa strane i koristiti je kao motivaciju svaki put kad stupiš na parket, dodao je.

U jednom drugom intervjuu je također rekao kako je nevjerojatno da se Dražen nikog nije bojao, pa čak ni Michaela Jordana, štoviše uvijek ga je tražio loptu.

Uvijek bi mi protiv Jordana i Bullsa rekao: Kenny daj mi loptu, “vruć” sam, sigurno ću mu zabiti.

Legenda “Bad Boys” Pistonsa Joe Dumars je izjavio kako se doslovno “priljepio” uz Dražena u obrani, imao je ruku na njegovom licu, ali je Petro ipak zabio, bio je poput stroja.

Anderson je pun hvale za Draženovu radnu etiku i profesionalizam.

Imali su ceremoniju u gradu sa svim Hrvatima. Bilo je odlično igrati s njim, bio je tih, radio je ekstremno puno, prvi je bio na treningu, zadnji je odlazio, kapljao je znoj s njega. Svoj profesionalizam mogu zahvaliti njemu jer sam došao u svlačionicu, a on je već bio tamo i znojio se. Dražen je bio jedan od prvih igrača koje sam vidio da dolaze rano na trening, a odlaze među zadnjima. On je legenda.

Izvor/Source: EUROHOOPS 

Latest Posts

NE PROPUSTITE