Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

Večer u kojoj je Dražen Petrović uništio Rocketse i Hakeema Olajuwona “poslao po ćevape”

Dok je još igrao košarku u Europi, Dražen Petrović je jednom postigao čak 112 poena. Nakon prelaska u Netse i u NBA ligi je dokazao kako je jednostavno možda najbolji čisti strijelac u NBA.

Prisjetimo se njegove legendarne utakmice, u kojoj je Houston Rocketsima utrpao 44 poena, a uz to je Hakeema Olajuwona “poslao” po čevape.

Boreći se za All-Star nastup, Petrović, vodeći tricaš lige je postigao velikih 32 poena u drugom poluvremenu na putu do najviše poena u NBA krijeri (44). Njegovo šutersko “bombardiranje” pokopalo je Rocketse, koji su pred utakmicu imali odličan niz od osam pobjeda, ali su bili vidno umorni, igrajući svoju petu utakmicu u sedam dana. Nisu imali šanse jer je Petrovićev radar bio uključen, a u tom slučaju nitko nije imao šanse.

Netsi su na kraju pobijedili rezultatom 100:83.

Draženovi suigrači, Kenny Anderson (10 poena) i Derrick Coleman (23 poena, 14 skokova) su ga “hranili” loptama.

“Bio je vruć pa smo mu stalno dodavali”, rekao je Anderson.

A Petro je bio itekako in the zone. Završio je utakmicu odličnim šutom 17 od 23 uz sva tri uspješna pokušaja za tricu i svih sedam pogođenih slobodnih bacanja.

Njegovih 44 poena bilo je najviše za igrača Netsa otkako je Ray Williams postigao rekordnih 52 poena 17. travnja 1982. Njegovih 32 poena u poluvremenu su uz ostala tri igrača (Magic Johnson, Michael Jordan i Alex English) rekord po broju poena u poluvremenu u Meadowlands areni. No, ovo je jedna od najvažnijih statistika te večeri: Petrović je postigao 25 ​​poena u četvrtoj četvrtini. Samo jedan poen manje cijele momčadi Rocketsa.

“Dali su mi loptu u pravo vrijeme tako da sam uspio lako uhvatiti i šutirati”, rekao je Petrović o svojim suigračima. “D.C. mi je stalno pokušavao dodati loptu, a i Kenny isto. Bilo je super što su moji suigrači bili toliko uključeni.”

“Vidjeli smo da je sposoban postići najviše poena u sezoni”, rekao je Coleman. “To je ono što se odnosi na momčad, treba pomoći suigračima da postignu svoje ciljeve. Upravo sam to i radio.”Rekao sam mu da samo šutira.”

Osim što je postigao 44 poena, ta utakmica je postala poznata i po prekrasnom potezu Dražena, prilikom kojeg je najprije fintom šuta, a potom i fintom dodavanja dva puta “prevario” Olajuwona i potom akciju završio uspješno pogođenim šutem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE