Thursday, February 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zvijezde koje još čekaju na prvi nastup u novoj sezoni

Iza nas su uvodne utakmice nove NBA sezone, momčadi i startne petorke polako se kristaliziraju, ali što je s nekim velikim imenima koja još čekaju na svoj premijerni nastup u novoj sezoni? Za Vas smo izdvojili pet igrača koji prema svemu sudeći, neće tako skoro na parket.

Za početak, moramo izdvojiti svima već dobro poznatu priču o Kyrieu Irvingu. Igrač Netsa, doduše, više je van terena nego na njemu, kao što već svi znamo odbija cijepljenje koje je nužno prema propisima savezne države New York. Kyrie bez cjepiva ne može igrati domaće utakmice, a Netsi su odlučili da ga neće onda ni koristiti na gostovanjima, pa je tako Kyrie trenutno van svih planova trenera Nasha. Ostaje nam za vidjeti čeka li Kyriea trade u neku drugu momčad u kojoj bi mogao igrati barem domaće utakmice, no rijetko koja franšiza će uzeti toliku ugovornu obavezu za igrača koji nije dostupan u svakoj utakmici.

Ben Simmons još je jedno ime čija sudbina nije potpuno jasna. Uslijed velikih kritika nakon razočaravajućeg nastupa u posljednjem playoffu, pukla je ljubav između Simmonsa i Sixersa. Tijekom ljeta najavljivala se promjena sredine za Simmonsa, međutim, do toga nije došlo. Iako se Simmons nedavno pojavio na treningu, nakon što je odbio naredbu trenera Riversa, izbačen je s treninga, na što se on nije previše ni bunio. Prije nekoliko dana informirao je medicinski tim Sixersa da mentalno nije spreman za utakmice i cjelokupnu sezonu. Također je jedan od igrača s izrazito velikim ugovorom, koji prema mišljenju većine stručnjaka i fanova NBA lige, nije opravdao.

John Wall posljednjih je godina imao velikih nesreća s ozljedama. Tako ga posljednjih nekoliko sezona češće viđamo na marginama, nego na samom parketu. Trenutno je član Houston Rocketsa, međutim, sredinom rujna s upravom Rocketsa obostrano je dogovoreno da će pronaći novu sredinu za Walla. Rocketsi, koji su trenutno u rebuildingu, svakako imaju namjeru više koristiti mlađe igrače, nego primjerice Walla koji je zagazio u 31. godinu života. Izgleda kako je Wall davno odigrao svoje zadnje minute za Rocketse, ostaje nam vidjeti hoće li mu Rocketsi uskoro pronaći novu destinaciju.

Victor Oladipo kao i prethodno spomenuti Wall muku muči s ozljedama u posljednjim sezonama. Dva puta je izabran u All-Star momčad (2018, 2019), ali već početkom 2019. počinju njegovi problemi s ozljedama. Nakon kratke epizode u Rocketsima za koje je odigrao samo 20 utakmica, stigao je u trenutni klub, Miami Heat. Međutim, ni tamo se nije previše naigrao, krajem prošle sezone morao je na operaciju kvadricepsa od koje se još uvijek oporavlja. Njegov povratak u najoptimističnijim prognozama očekuje se tijekom studenog, ali realno bi bilo očekivati njegov povratak do kraja ove kalendarske godine. Jednom kada se vrati, biti će sigurno veliko i važno pojačanje za Heat.

Posljednji na ovoj listi je Kawhi Leonard. Dvostruki MVP finala, u posljednjem playoffu zaradio je jednu od gorih ozljeda za svakog sportaša. U polufinalu zapadne konferencije protiv Utah Jazza, Kawhiju su u jednom duelu sa Joem Inglesom nastradali prednji križni ligamenti. U srpnju je obavio operaciju koljena, a Clippersi se nadaju da će biti spreman za playoff (ukoliko ga izbore), ali možda i za sami kraj regularnog dijela sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE