Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Uzor kakvog sam nije imao: Carmelo dijeli stipendije studentima!

Carmelu Anthonyju je lako bilo shvatiti kakav bi uzor želio biti. Samo treba pomisliti na onog kojeg sam nikada nije imao.
“To je nedostajalo u našoj zajednici”, rekao je Anthony, koji je odrastao u Baltimoreu, “Tko su bile figure u koje smo se ugledali ? Tko su bili muške figure za djecu koja nisu imala muške figure u svojim životima, kao što ja nisam imao? Pokušavate pogledati i sortirati i tražiti tko je prava osoba da biste dobili tu informaciju, jer ste tako zatvoreni, i zatvoreni, i na rubu samo zbog toga jer ste u tom okruženju i živite u tom okruženju. Teško je vjerovati ljudima. Zato jednom kad steknete to povjerenje, to znači puno.

Anthony, veleposlanik za Jordan Brand, zaradio je to povjerenje u srijedu pomažući imenovati 32 stipendista, koji će svaki dobiti četiri godine stipendije za sveučilište po svom izboru ili za bilo koji obrazovni program nakon srednje škole. Jordan Brand sada financira više od 1.800 stipendista u SAD-u i Kini, od osnutka wings scholars programa 2015., pomažu studentima u potrebi s ciljem izjednačavanja uvjeta za sve studente.
Ovogodišnji pobjednici završili su rigorozan proces prijave i selekcije, a odbor Jordan branda identificirao je ne samo velike studente, već i lokalne vođe koji su aktivni u svojim zajednicama. Osim stipendije, Jordan Brand pruža svakom studentu resurse tijekom koledž studija, uključujući mentorstvo jedan-na-jedan te osigurava stažiranje.

Nikad nisam mislio da ću imati priliku otići gdje god mogu zamisliti. Bez financijskog opterećenja, moje mogućnosti su beskrajne“, rekao je Gionna Clift, klasa 2024 Jordan Wings Scholarsa. “Mogu se usredotočiti na druge aspekte života na koledžu umjesto brige o tome kako ću sve to platiti. Ovo je nešto što nisam mogao zamisliti i sada kada se dogodilo osjećaj je da je’ skoro nestvarno.”


Ove stipendije dolaze u posebno neizvjesno vrijeme u smislu obrazovanja, većini studenata približava se završetak školske godine nakon što su proveli posljednjih nekoliko mjeseci učeči od kuće, a ne u učionici. Anthony se nada da će objavljivanje pobjednika pomoći preusmjeriti fokus studenata na njihovo obrazovanje.
“Ja samo želim da djeca razumiju, mladi da razumiju, da se sve mijenja i ti dečki će biti pioniri i vođe onoga što će se dogoditi u budućnosti”. “Samo da imamo tu priliku za napraviti ove Zoom škole i klase – to je novi oblik učenja, i moramo ga prihvatiti. Ako ga prihvatimo, onda će ga naša djeca prihvatiti.'”
Ove poruke imaju dodatnu težinu kada dolaze od sportskih heroja kao što su Anthony i Michael Jordan. Jedan od ovogodišnjih Wings Scholarsa, Mekdes Hilete, rekao je da je pogled na Jordan ime na svojoj nagradi “stvarno obnovila moju vjeru u moj vlastiti put.” To je dio misije Jordan Branda – onog koji je započeo s MJ-em.

“Obrazovanje će uvijek biti glavna poruka kada dolazi od MJ-a, pa čak i mene”, rekao je Anthony. “Želimo to stvoriti diljem svijeta. Želimo da ljudi to znaju i razumiju to i vjeruju u to u cijelom svijetu. To je mjesto gdje stvarno želimo to učiniti, i mislim da je razlog zašto je MJ stvorio ovo i htio ovo kao dio svoje ostavštine, jer je znao da on neće igrati košarku zauvijek. Znao je da će se vremena promijeniti.

Anthony je rekao da je “The Last Dance”, dokumentarac o Chicago Bullsima koji su osvojili srca NBA navijača i ne-NBA navijača podjednako, tijekom proteklih nekoliko vikenda, pomogao premostiti jaz između Jordana i nekih mlađih navijača koji nisu imali privilegiju da ga vide igrati.


Do ovog ‘Last Dance’ dokumentarca koji je upravo izašao, bilo je jako malo povezanosti između mlađe generacije i Michaela Jordana”, rekao je Anthony. “Nije bilo nepoštovanja, ali nije bilo povezanosti. Mislim da je nakon što su ovo sve vidjeli, to povezalo točkice svih generacija o tome tko je on, a ovo je glavni primjer tko je on. Ovaj obrazovni sustav je sastavni dio njega – to je stvarno tko je on.”


To je dio razloga zašto je Anthony, koji je postao prvi sportaš Jordanovog branda 2003.,prebacio svoj fokus prema Wings Scholars kampanji. On nije htio imati svoje ime na nečemu osim ako nije totalno uključen, pa je sjeo s predstavnicima brenda i pomogao doći do plana za ovogodišnje nagrade. To je također način za Anthonyja, koji je bio aktivan u raznim zajednicama kroz Zakladu Carmelo Anthony tijekom svoje 16-godišnje NBA karijere, kako bi se povezao s mlađom generacijom, posebno onima koji prolaze iste probleme s kojima se i sam suočio.


Ja sam proizvod tog okruženja, a ja sam vidio obje strane toga“, rekao je Anthony. “Ja sam se bavio svakodnevnom borbom koja se događa u tim neprivilegiranim zajednicama, ali sam također izašao s druge strane kroz moju odlučnost i kroz moje fokusiranje na nešto više i želju da napravim nešto više. Vidim to s obje strane, tako da osjećam kao da ću uvijek biti dužan govoriti za te zajednice. Ja sam njihov glas i također sam njihova nada. Želim biti to. ‘Ako je on (Michael) to učinio, ja to mogu učiniti,’ i to je moj cilj.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE