Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

NBA transferi: Talen Horton-Tucker i dalje privlači interes mnogih ekipa

Talen Horton-Tucker je pokazao da je igrač velikog potencijala, barem u offsezoni. Los Angeles Lakersi u ionako prepunjenom rosteru imaju igrači koji nema preveliku minutažu pa se ne može ni razvijati prema planu.

Stoga je logičan rastući interes drugih NBA momčadi kao što su Mavsi, Knicksi i Cavsi. 20-godišnjak je znao impresionirati u pripremnim dvobojima, no sada ima manju minutažu.

Svejedno, Frank Vogel ga zna povremeno i koristiti u značajnijoj ulozi, a Horton-Tucker to redovno vrati na najbolji način.

Solidna statistika

U dosadašnjih deset susreta Horton-Tucker je na prosjecima od 8 poena, 2.6 skokova i 1.8 asistencija. Solidne brojke s obzirom na veoma skromnu ulogu u Lakersima. Primjerice, vrlo dobra rola je odrađena u utakmici protiv Rocketsa kada je bio na 17 poena i pet skokova.

Potražnje za njegovim uslugama neće nedostajati jer su već neke momčadi pokazale interes. U NBA svijet je THT stigao 2019. kada su ga kao 46. pick birali na Floridi, ekipa Orlando Magica.

Prošle godine je inače potpisao ugovor vrijedan 2.4 milijuna dolara te će biti restricted free agent u nadolazećoj offsezoni. Mnogi analitičari smatraju da ga Lakersi neće htjeti dati besplatno te ga drže kao plan B za ljeto.

Ukoliko se neki igrači koji imaju važniju ulogu od njegove ne dokažu postoji mogućnost da Rob Pelinka i društvo izjednače bilo koju drugu ponudu, što imaju i legitimno pravo prema ugovoru. Pojedini GM-ovi su proteklih tjedana znali u američkim medijima kazati kako ga Lakersi sigurno neće dati besplatno s obzirom na njegov potencijal.

Međutim, taj potencijal će se trebati negdje razvijati, s većom minutažom i većom ulogom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE