Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

Celticsi otkrivaju kip u čast Billa Russella

U Bostonovoj povijesti je bio velik broj nevjerojatnih igrača, ali Bill Russell je svakako najveći od svih te će mu grad Boston na još jedan način odati veliku počast.

Russell je proveo 13 sezona u dresu Bostona i osvojio čak 11 naslova prvaka što ga čini igračem s najviše osvojenih naslova u povijesti.

Američki predsjednik Barack Obama dodijelio je Russellu najveće građanske odlikovanje, Predsjedničku medalju slobode. Tijekom ceremonije dodjeljivanja, predsjednik Obama je izjavio da se nada kako će Boston izgraditi kip Russellu u čast.

“Nadam se da će jednog dana na ulicama Bostona, djeca podignuti pogled i vidjeti kip Russella koji nije podignut samo zbog košarke, već zbog toga što je velik čovjek.”

Umjetničko djelo će predstavljati Russella kao čovjeka, sportaša, borca za ljudska prava te mentora. Deset granitnih blokova okruživat će kip te tako zajedno simbolizirati 11 osvojenih naslova. Svaki blok ima ključnu riječ i odgovarajuće citate koji osvjetljavaju bezbroj postignuća Billa Russella na terenu i izvan njega. Kip će službeno biti prikazan javnosti 1. studenog.

Latest Posts

NE PROPUSTITE