Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Celticsi porazom gotovo ispisali povijest

Drugim porazom zaredom na domaćem terenu u seriji od Chicago Bullsa 111-97, Boston Celticsi postali su druga prvoplasirana momčad u povijesti lige koja je izgubila prve dvije utakmice serije od osmoplasirane ekipe konferencije.

- Advertisement -

Iako je svima bilo jasno da su Kelti bliže najslabijem prvom seedu nego najjačem, ovakav rezultat je svejedno iznenađenje. Chicago je sezonu završio s omjerom 41-41, te nakon što je trio Jimmyja Butlera, Dwyanea Wadea te Rajona Ronda izgledao disfunkcionalno gotovo cijelu sezonu, napokon su stvari sjele na svoje mjesto.

Izuzev Celticsa, u povijesti su od prvoplasiranih u prvoj rundi s 0-2 seriju započeli samo Phoenix Sunsi, koji su onda predvođeni Charlesom Barkleyem uzeli naredne tri pobjede te otišli u drugu rundu. (Tad se igralo na tri pobjede.)

U slučaju ispadanja u prvoj rundi, Boston bi se pridružio neslavnoj družini Seattle Supersonicsa, Miami Heata, Dallas Mavericksa, San Antonio Spursa te njihovih mogućih ovogodišnjih krvnika, Chicago Bullsa, koji su svi kroz proteklih 25 godina ispadali u prvoj rundi od osmoplasiranih momčadi svojih konferencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE